Erdoğan'a koruma eleştirisi

Erdoğan'a koruma eleştirisi
Erdoğan’ın çok sayıdaki korumasının Meclis’in düzenini bozduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Dünyanın hiçbir lideri için alınmayan güvenlik önlemini Meclis’te niye alıyorsun kardeşim?” dedi.

Meclis’te grup toplantılarının olduğu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının diğer milletvekillerine karşı tutunduğu tavrı eleştiren Engin Altay, salı günleri Meclis’te, koruma terörü estirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a bağlı Koruma Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin salı günleri TBMM’yi işgal ettiğini ileri sürdü.

“MERAK ETMESİN BİZ ONU SAVUNURUZ”

Altay, “Çok şükür, Türkiye darbeler devrini kapattı, diyoruz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, TBMM’ye ve herhangi bir yerinde bir saldırı olursa, merak etmesin, biz de en az onun kadar kendisini savunma noktasında gayret içinde oluruz. Ama bana ve diğer milletvekillerine, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü tarafından, Meclisin içinde her gün geçtiğim yol kapatılıyorsa ben o koruma müdürünü ya da o polisi fena yaparım, fena yaparım. Bu, bana değil; bu, millete edepsizliktir.” dedi.

“BÖYLE BİR GÜVENLİK BASINCIYLA MURADIN NE?”

Erdoğan’ı korumalarının tanıyamadıkları milletvekillerine, geçmeleri gerektiği noktalar konusunda baskıcı tavır takındığını ifade eden Altay, “Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ben bunu kabul edenin, vekilliğinden de şüphe ederim. İşte Meclise bir darbe arıyorsanız budur. Cumhurbaşkanı burada diye olağanüstü boyutlarda, dünyanın hiçbir lideri için alınmayan güvenlik önlemini Mecliste niye alıyorsun kardeşim? Kimden korkuyorsun ya da böyle bir güvenlik basıncıyla muradın ne?” diye konuştu.