Arabistan'da sıcak karşılama. Kaşıkçı cinayetinin ardından ''Bizi enayi sanıyor, bu millet hesap sormasını bilir'' demişti

Arabistan'da sıcak karşılama. Kaşıkçı cinayetinin ardından ''Bizi enayi sanıyor, bu millet hesap sormasını bilir'' demişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle kopma noktasına gelen Suudi Arabistan'ı yeniden ziyaret etmeye başladı. Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz El Suud’un daveti üzerine Suudi Arabistan’a gitti. 

Erdoğan, İstanbul''daki Suudi Arabistan Konsolosluğu''nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Veliaht Prensi Selman''a, "Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman tarafından Al-Salam Sarayı''nda sıcak bir şekilde karşılandı. 

Erdoğan daha sonra Veliaht Prens Selman ile salona geçerek heyetle bir araya geldi. 

Erdoğan görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada "Tarihî, kültürel, beşerî bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzun ve bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı iş birliğine verdiğimiz önemin altını çiziyoruz. İlişkilerimizi her alanda geçmiştekinin de ötesine taşıyacağımıza inanıyorum. "dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz El Suud’un daveti üzerine iki günlük ziyaret çerçevesinde eşi Emine Erdoğan ile Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geldi. 

Ayrıca karşılamada Türkiye''nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve Şeyma Nur Ulusoy, İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker, Cidde Başkonsolosu Mete Zaimoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler ve Hava Ataşesi Ali Nadi Ünal, Cidde Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Hıfzı Oğuz Korkmaz, Cidde Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Güsamettin Erdoğan, Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar yer aldı.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz El Suud’un daveti üzerine iki günlük ziyaret çerçevesinde eşi Emine Erdoğan ile Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz tarafından Al-Salam Sarayı''nda resmi törenle karşılandı.

Törende, İstiklal Marşı ve Suudi Arabistan Milli Marşı''nın çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Abdulaziz salona geçerek heyetlerle sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Abdulaziz görüşmelerinin ardından yemeğe geçti.

VELİAHT PRENS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Abdülaziz’in ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la görüştü.

ERDOĞAN''DAN PAYLAŞIM

Erdoğan, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

İşte o sıcak karşılamadan bazı fotoğraflar: 

İlgili Haberler