Erdoğan’a virüsteki gerçek durum anlatıldı o da kabul etti, işte koronadaki son durum, Hürriyet yazdı

Erdoğan’a virüsteki gerçek durum anlatıldı o da kabul etti, işte koronadaki son durum, Hürriyet yazdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK ve MKYK toplantısının ana gündem maddesi korona virüsle mücadele oldu. İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul ve Yalova’da rakamların yüksek olduğunun anlatıldığı toplantıda bir MKYK üyesinin “virüsün pik yaptığına” dair sözleri üzerine Erdoğan’ın “Ben önümüzdeki günlerde vaka sayılarının daha da az olacağına inanıyorum” dediği belirtildi.

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan MYK ve MKYK toplantılarının ana gündem maddesi korona virüs salgınıyla mücadele oldu.  Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yapılan sunumda, İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul ve Yalova’nın rakamlarının yüksek olduğu anlatıldı.

VAKALARIN AZALACAĞINA İNANIYORUM

Erdoğan ise değerlendirmesinde vatandaşların maske ve sosyal mesafe tedbirlerine uyma konusunda bilinçlendiğini ifade etti. Toplantıda bir MKYK üyesinin “virüsün pik yaptığına” dair sözleri üzerine Erdoğan’ın, “Korona virüsle mücadelede iyi bir süreç yönetiyoruz. Ben önümüzdeki günlerde vaka sayılarının daha da az olacağına inanıyorum” dediği belirtildi. Başka bir MKYK üyesinin ise özellikle Şanlıurfa’da salgının arttığını ve hastanelerde yoğunluk olduğunu belirtmesi üzerine Erdoğan, “Sağlık Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirleri alacak” yanıtını verdi.

İşte Hürriyet gazetesinde yer alan o haber:

hurriyet-19-agustos-2020-korona-virus-erdogan-001.jpg