Erdoğan'dan ABD-PYD işbirliğine tepki

Erdoğan'dan ABD-PYD işbirliğine tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. PYD'li teröristlerle ABD askerinin Türkiye sınırında nöbet tutmasına tepki gösteren Erdoğan, "Bunları sayın Başkan'a 'buyurun' diyeceğiz, göstereceğiz" dedi.

Türkiye sınırında ABD'li askerlerin PYD'li teröristlerle nöbet tutmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu duruma tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Siz zaten şu anda değerlendirmeyi yaptınız. Konvoylarda iki ülke bayraklarının, ülke diyemeceyeceğim, terör örgütünün konvoyunda Amerika’nın bayraklarının dalgalanması bizleri ciddi anlamda üzmüştür. Bunları da sayın Başkan’a ‘buyurun’ diyeceğiz, göstereceğiz. Terörle mücadele ortak platformda yürümezse bugün bize yarın bir başkasına olacaktır.

Biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Karaçok’ta, Sincar’da ne olduysa artık bir bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kastediyoruz. Herhalde tarih vererek, haber vererek gelecek değiliz. Biz endişe ile yaşamaktansa onlar korku ile yaşasınlar."

İlgili Haberler