Erdoğan’dan ABD’ye “Suriye’nin kuzeyi” göndermesi

Erdoğan’dan ABD’ye “Suriye’nin kuzeyi” göndermesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye net bir gönderme geldi. Suriye’nin kuzeyindeki YPG’yi kast eden Erdoğan “Herhangi bir taciz olursa kararımızı kendimiz veririz” diyerek sınır ötesi operasyon mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSAİD) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

KUZEY SURİYE YERİNE SURİYE’NİN KUZEYİ

Gündemdeki konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir kullandığı “Kuzey Suriye” tanımından vazgeçip “Suriye’nin kuzeyi” ifadesi kullanması dikkat çekti. Erdoğan, ABD’nin YGP’ye destek vermesine atıf yapan konuşmasında “Suriye’nin kuzeyinden bir taciz gelmesi durumunda kararımızı kendimiz veririz” diyerek YPG’ye yönelik operasyon mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nda terörden temizlenen bölgeleri hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi ise gerek Amerika gerekse de Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta bir yerde izleme noktasıdır. Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu an. Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD iki terör örgütüyle bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı. Yani PYD, YPG. 'Ben, YPG ile Rakka'yı halledeceğim.' diyor. Biz kendilerine birçok şeyler anlattık. Bunları burada tekrar anlatmaya gerek yok. 'Peki halledeceksen buyur hallet dedik. Hayırlı olsun. Ama şunu da bilmenizi istiyoruz. Eğer, Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zamanda artık biz bundan sonra hiç kimseyle bu konuları görüşmeyiz. Kararımızı kendimiz veririz. Nasıl Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik ve adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız.' dedik. DEAŞ'a karşı başlattığımız operasyonda tabii karşımıza kim çıktı? PYD ve YPG unsurları çıktı. Biz onları da imha ettik. El Bab'ı teröristlerden temizlemek suretiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nı başarıyla nokta demeyeceğim, oraya bir virgül attık. Bundan sonra bunun devamı gelebilir.