Erdoğan’dan ABD’ye ziyaret açıklaması

Erdoğan’dan ABD’ye ziyaret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan ABD ziyaretiyle ilgili “Buraya gelecek heyetle yapacağımız görüşmede netleşecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada 13 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan ABD ziyaretiyle ilgili konuştu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ziyareti sonrası durumun netleşeceğini belirten Erdoğan, UEFA’nın A Milli Takım’a yaptığı asker selamı soruşturmasından bir şey çıkmayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'te olma gibi bir derdimiz yok. Rejim ile SDG arasında anlaşma olduğuna ihtimal vermiyorum. Bizim derdimiz toprakları sahiplerine vermek" dedi.

13 Kasım'daki ABD ziyareti ile ilgili konuşan Erdoğan, "Buraya gelecek heyetle yapacağımız görüşmede netleşecek. Şu an itibari ile Rusya ile olumsuzluk yok" diye konuştu.

UEFA'nın asker selamına soruşturma açmasıyla ilgili değerledirme yapan Erdoğan, "Milli takımın milli bakışı var. Oradaki seyirci ile paylaşılır. Ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum" ifadelerini kullandı.