Erdoğan’dan: "Aldatıldık"

Erdoğan’dan: "Aldatıldık"
"Siyasi hayatım boyunca ne aldatan ne de aldanan oldum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, El-Cezire kanalına verdiği mülakatta ABD eski Başkanı Obama ile ilgili bir soruya, "Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El-Cezire kanalına konuştu.  Söyleşide; Trump’ın telefon görüşmesinde ABD’nin PKK, YPG ve PYD’ye yönelik politikasını değiştireceği yönünde bir söz verip vermediğiyle ilgili soruya Erdoğan “Zaten daha önce bu konuda yani terör örgütlerine karşı bizim ortak dayanışma içerisinde bir çalışmamızın olması gerektiğini söylemişlerdi. Şimdi yapacağımız görüşme, artık bunun tamamen yüz-yüze görüşmede detaylandırılması olacaktır ve orada tabii biz birçok belgeleri de kendilerine sunacağız. Daha önceleri de PKK’yla ilgili konuda mutabakatımız var idi. Obama döneminde de bu konuda mutabakat vardı fakat Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır ama şu andaki yönetimin aynı durumda olacağına ihtimal vermiyorum” diye yanıt verdi.

AGİT TEMSİLCİLERİNE SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elinde tuttuğu fotoğrafları göstererek “Bunlar AGİT’in halk oylamasını araştırmak üzere görevlendirdiği terör örgütü temsilcileri” dedi. “PKK bayrağını elinde tutan adam nasıl bağımsız olabilir?” diyen Erdoğan, “Bu adam bir terörist olarak burada raportörlük görevini yürtüyor. Bunun tuttuğu rapora gerçekten bağımsız olarak bakmak mümkün mü” ifadelerini kullandı.

‘SANDIKTAN DİKTATÖR ÇIKMAZ’

Cumhurbaşkanı kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi “Sandıktan diktatör çıkmaz. Diktatör çok daha değişik yollarla gelir” diye konuştu. Erdoğan, Hollanda ve Almanya gibi seçim kampanyalarının yapılmasına izin verilmeyen ülkelerde evet oyunun yüksek oranda çıkmasının, yönetimlerini rahatsız ettiğini söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendisini tebrik için henüz aramadığını da belirten Cumhurbaşkanı “Bunu bir suçluluk pskilojisi olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.

TRUMP İLE GERÇEKLEŞEN TELEFON GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde konuştuklarına da değinen Erdoğan, "Birincisi, tabii Sayın Trump'ın bizim bu referandumla ilgili aldığımız neticeyi tebriği var. Bir diğer adım, tabii benim şu anda Paskalya Bayramları sebebiyle kendilerini tebriğim oldu. Tabii önemli olan asıl boyut, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, bunu birlikte ele aldık ama dedik, bunların detayını, teferruatını özellikle şöyle çok kısa zamanda yüz yüze yapacağımız görüşmede ele alalım, orada bunun değerlendirmelerini yapalım. Şunu yalnız dedim peşinen tekrar ben sizlere söyleyeyim, PYD-YPG, bunlar PKK terör örgütünün adeta yan kuruluşları gibidir. Dolayısıyla bunu biz yaşadık, bunları biz iyi tanırız. Dolayısıyla artık bunları bitirelim. Yani bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle yok etme anlayışını doğru bulmuyorum dedim. IŞİD bir terör örgütüdür ama bunlar da terör örgütü, bunlar benim ülkem için tehdit oluşturuyor. Biz sizlerle NATO'da beraberiz, müttefikiz, iki önemli stratejik ortağız. Bu ortaklığımızın çok daha güçlenerek ilerlemesi lazım. Biz Amerika, koalisyon ortakları, Türkiye ve Körfez'deki bazı ülkeler birlikte burada IŞİD'la ilgili problemleri çözeriz. Kaldı ki ben bu konuyu dedim, Sayın (Vladimir) Putin'le de görüştüm. Sayın Putin'in de buraya bakışı bu noktada olumsuz değil. Arkadaşlar çalışsınlar dediler, ona göre adımları atarız. Nitekim bu arada üç ülkenin genelkurmay başkanları da bir araya geldi, Antalya'da toplandılar, çalışmalar başladı. Tabii kendisi de sağ olsun, bundan sonra özellikle Amerika-Türkiye arasındaki ilişkilerimizi çok daha güçlenerek devam ettirmemiz, artırmamız gerekir dediler." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler