Erdoğan'dan askerlik yorumu: "Çok büyük kayıp"

Erdoğan'dan askerlik yorumu: "Çok büyük kayıp"
Isparta'da komando bröve takma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askerlik yapmayanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözleri oğulları Bilal ve Burak Erdoğan'ı akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'nde konuştu.

Askerliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle askerlik sürecini geride bırakanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında "Her Türk evladının askerlik eğitiminden geçmesini ve kışlalarımızın havasını solumasını önemli görüyorum. Her gencimizi potansiyel birer komando adayı olarak görüyorum. Bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa eğitimden geçmeleri isabetli olmuştur" dedi.

Erdoğan'ın, bu açıklamaları ise oğulları Bilal ve Ahmet Burak Erdoğan'ı akıllara getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2009'da bedelli askerlikten faydalanırken, Ahmet Burak Erdoğan'ın ise askerlikten muaf olduğu biliniyor. 

"TEMEL ASKERLİK EĞİTİMİ ÖNEMLİ"

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle askerlik sürecini geride bırakanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuzun arttığı, buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır.

Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerlik yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Savaş dönemlerinde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Günümüzde askerlik mesleği uzmanlık alanı haline dönüşmeye başladı. 1-1.5 aylık bir eğitimle bu uzmanlığı kazanmak mümkün değildir. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde uzmanlık vasıflarına sahip personel yapısına kavuşturmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini önemli görüyorum. İleride o aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecektir. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmeleri önemlidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'nin ardından Isparta Merkez'e geçti. Burada toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Telsiz konuşmalarından bunları biliyoruz, duyuyoruz. Saha üstünlüğü de psikolojik üstünlük hiç olmadığı kalmadığı kadar güvenlik güçlerimize geçti" dedi.

Erdoğan'ın açılış töreni konuşmalarından satır başları şu şekilde: 

"MÜNBİÇ İÇİN SÜRE VERDİK"

"Münbiç için 90 gün süre verdik. Ancak tutmadılar. Oraya da gireceğiz.Şimdi ne yapıyorlar? Münbiç'te hendek kazıyorlarmış. Bu ne demek? "Biz mezarımızı kazdık. Gelin bizi gömün" demek. Biz de gideceğiz. Türkiye’nin geleceğinde bölücü terör örgütlerine destek veren kimsenin yeri yoktur.

Suriye ve Irak'ta yaptığımız hamlelerle katiller ordusunu hezimete uğrattık. Bölgedeki vatandaşlarımızın üzerinde artık örgüt baskısı kalmadı. Ama bazı muhtarları arayıp tehdit ediyorlar.''Bölücü terör örgütünün belediye başkanı tayin etmesine asla tahammülümüz olmaz. Eğer bu vatan topraklarını satacak olursanız, ona göre bu millet size muhtarlık ücreti ödüyor. Bu millet size hakkını helal etmez, biz de bunun hesabını sorarız"

İlgili Haberler