Erdoğan'dan Bahçeli'nin af önerisine yanıt!

Erdoğan'dan Bahçeli'nin af önerisine yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İki garantör ülke olarak Kıbrıs'la ilgili son durumu gözden geçirip, Avrupa'daki durumu değerlendireceğiz"

"Birleşik Krallık ile 2017 yılında 16.2 milyar dolar ikili ticaret hacmine ulaştık. Bu yıl sadece Ocak Mart döneminde yüzde 30 artış gerçekleştirerek 5 milyar dolar oldu. Hedefimiz inşallah 20 milyar dolara ulaşmaktır. İki ülkenin potansiyenin bu hedefin de üzerinde olduğuna inanıyorum.

"Birleşik Krallık, son 15 yılda 10 milyar dolara yakın doğrudan yatırım yaparak ülkemize en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almıştır."

"Brexit sonrası da ticari işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz"

BAHÇELİ'NİN AF TALEBİNE YANIT

"Sayın Bahçeli'nin bu talebi veya teklifi kendisine aittir. Ama bizim şu anda hükümetimizde böyle bir düşüncemiz kesinlikle yoktur." 

Tabii yeni isimler noktasında, bu adeta iki kere iki dört. Biz biliyorsunuz hücre yenilemesini siyasette başaran bir partiyiz ve mevcutla yetinen, iktifa eden değil ve kadrosunu, hücrelerini sürekli olarak yenileyen, güçlendiren nerede eksiklerimiz var, aksamalarımız var bunları gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz dolayısıyla burada da nerede aksama varsa, nerede sıkıntılar varsa bunları gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız."

"Bir defa biz siyasette kadroyu Ankara'ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz . Böyle bir şey olmaz, yani siyasette milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş olan arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara'ya taşınıp Ankara'da da parlamentoya bile doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, bir kadroyla yürümek, böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler bu konularda falso yapmışsa tabii ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli."

FAİZ AÇIKLAMASI

"Faiz konusundaki kanaatimi biliyoruz. 24 Haziran'dan sonra bunun şekli de oranı da çok farklı gelişecek."

"Çünkü ben faizi her türlü eknomik anlamda kötülüğün anası görüyorum. Son yaptığımızda toplantıda attığımız adımlar tesirini gösterdi. Aylık bir düşüş yapıldı bu bile konut satışlarını etkiledi. Bunlar bir gerçek. Bunlara kör olmak gibi, garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka onun için de yastık altındaki parayı çekelim, kayıtdışını kayıt altına alalım diyeceksin, hem de bu yolda adım atmayacaksın. Olmaz. Son açıklanan tedbir paket, gerek faizdeki son uygulamalar bizi çok daha iyi bir yola taşıyacaktır. Ama birileri gibi böyle bedava konut verelim, öyle bir şey yok. Bedava konut dağıtacaklarmış, nasıl olacak?"

"Değerli arkadaşlar tabii biz kimseyi rahatsız etmiyoruz, bize dokunana biz dokunuruz, bize dokunmayanla herhangi bir işimiz olmaz. Biz terör örgütleriyle mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Afrin bunun en güzel örneğiydi, Cerablus da. Afrin'den sonra İdlib'deki gelişmeleri zaten biliyorsunuz. Şu anda 10 gözlem noktası elimizin altında ama orada şimdi 11-12 var onları da şimdi bu hafta içerisinde bitirip 12 gözlem noktası kontrolümüz altına girdik sonra İdlib ile ilgili sorun kalmayacak."

"Anneler Günü'nüzü tebrik ediyorum. Anneleri hayatta olanlara tavsiyem, annelerinizin ayaklarının altını öpün, cennet kokusunu alın. Ha Annesiz olmak gerçekten çok zor. Türm annelere saygı ve sevgilerimi sunuyorum, ellerinden öpüyorum."

İlgili Haberler