Erdoğan’dan Barış Pınarı harekatı açıklaması

Erdoğan’dan Barış Pınarı harekatı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad rejimine bağlı güçlerin Suriye’nin kuzeyine doğru ilerlediği yönündeki iddiaların dedikodudan ibaret olduğunu belirterek, Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı gibi sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejimi ile terör örgütü PKK/YPG’nin anlaştığı yönünde çıkan iddialarla ilgili konuştu. Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı gibi ilerlediğini belirten Erdoğan, Esad rejiminin Suriye’nin kuzeyine girdiği yönündeki iddiaların dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda birçok dedikodu var. Özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve bunun yanında şu an itibariyle Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Amerika ile Münbiç konusundaki mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaktı ama seneyi devirdik, boşaltılmadı. Biz Türkiye olarak girmeyeceğiz ki, oranın sahipleri oraya girecek. Bizim de bu konudaki yaklaşımımız onların oraya girmesi ve onların güvenliğini sağlamak.