Erdoğan’dan CHP’li belediyeler tehdit: “Bizim de yapacaklarımız var”

Erdoğan’dan CHP’li belediyeler tehdit: “Bizim de yapacaklarımız var”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’da yaptığı konuşmada "Belediyede kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar. Bizim de yapacaklarımız var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP’li belediyeleri tehdit etti. Erdoğan, "Belediyede kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar. Bizim de yapacaklarımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Biliyorsunuz son seçim kampanyası dönemi boyunca CHP'li belediye başkan adayları ve başlarındaki genel başkanları her konuda attılar tuttular. Her şeyi bedava yapmaktan, belediyelerinden ve iştiraklerinden hiçbir işçi çıkartmayacağına kadar vermedik söz bırakmadılar. Ne oldu? Şu anda çıkarıyorlar. Tabii ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var. Üstelik ne diyordu Bay Kemal, 'namus sözü 'diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazıları seçimi kazandığında da ahali bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. CHP'liler önce böyle bir sözümüz yok diyerek inkar yoluna gittiler. Bunları CHP kampanyası yapan ajansa sorun dediler. İşleri güçleri yalan. İstanbul'u sel götürüyor başkan ortada yok. Adana'da Mersin'de İzmir'de Aydın'da Muğla'da pek çok yerde olup bitenleri anlatmıyorum. Karşımızda hiçbir sözün ardında duramayan bir parti ve ekibi duruyor. Kardeşlerim, böyle ne sözü ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını da görmüş olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar.

"Kamuoyundan gizlemek için köşe bucak kaçındıkları sözleri aynen yerine getiriyorum. İstanbul Belediye Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor? Teröre bulaşmış olanlarla bir arada. Her fırsatta bir araya geliyorlar. Bununla da kalmayıp bölücü terör örgütüyle ilişkileri yüzünden görevden alınanların yanına koşup onlara destek veriyorlar. Terör örgütüne tavır koyamayanlarla, darbe girişiminin faillerini lanetleyemenden belediye başkanı olmaz. İnşallah en kısa sürede gerçek yüzleri ortaya çıktığında milletten gereken cevabı alacaklar"

"Cumhurbaşkanı olarak bakanlıklarımızı, kurumlarımızı en iyi şekilde çalıştırmanın gayreti içindeyim. Belediye başkanlarımız kendi şehirlerine en güzel hizmetleri kazandırmanın peşinde koşuyor. Önümüzde 4 yıllık kesintisiz bir süre var. 2023 yılında Türkiye'yi iftiharla anlatabileceğimiz bir yere getirebiliriz. Ne sınırlarımızda kurulan terör tuzakları, ne ekonomimize yapılan saldırı ne de diğer engeller bizi alıkoyamaz."