Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması

Erdoğan'dan Doğu Akdeniz açıklaması
TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda düzenlenen Milgem Projesinin üçüncü gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslimi ve yeni tip denizaltı Aydınreis’in İlk Kaynak Töreni’nde konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki sondaj gerginliğine de değindi. Erdoğan, "Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

"Burgazada korvetimiz bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ediyoruz. MİLGEMProjesi kapsamında yerli ve milli imkanlarla üretilen Burgazda korvetimiz ülkemize, milletimize, Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan hadiseler, diğer hususlar kadar ülkemizin denizde de güçlü olması gerektiğini hatırlatmıştır. Filomuza katılan her gemi denizlerdeki gücümüzü, milli çıkarlarımızı koruma konusundaki kararlılığımızı artırmaktadır.Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasbedilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz.  Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız.

Türkiye daha önceden elindeki filoyu bile yurt dışında yaptırırken bu başarının önemi anlaşılacaktır. MİLGEM projesinin ilk gemisi olan HeybeliAda'yı Preveze deniz savaşının yıl dönümünde denize indirerek anlamlı bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. Denizdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız. Biz mühendislerimize güvendik, teknisyenlerimize, araştırmacılarımıza,akademisyenlerimize, subaylarımıza en önemlisi de girişimcilerimize güvendik. Dünyanın en üst ligindeki ülkelerle rekabet edeceğimiz ürünler çıktı.  Türkiye'yi adeta denize ayak basmayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz."

İlgili Haberler