Erdoğan'dan dokunulmazlık açıklaması

Erdoğan'dan dokunulmazlık açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim milletim suçlu olan parlamenterleri parlamentoda görmek istemiyor. Bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyorum."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trabzon'da havalimanında kendisini karşılayanlara yaptığı konuşmada, dokunulmazlıklarla ilgili oylamaya değindi, "Temenni ediyorum ki bu oylama hayırlısıyla neticelenir. Eğer 367 aşılmazsa, 330 ile 367 arasında bir netice çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda verecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.20 sıralarında Cumhurbaşkanlığı’na ait ATA uçağıyla Trabzon’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında Cumhurbaşkanlığı’na ait otobüsten kendisini karşılayan kalabalığa seslendi ve şunları söyledi:

“Yıllar önce, ‘Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik’ dedik. Bu hizmet yolunda yorulmadan devam edeceğiz. Çünkü bu millet yeniden tarih yazıyor ve bu tarihi yazmaya devam edeceğiz. Dünyada modern ülkeler arasında yerimizi aldık. G -20 ülkeleri arasındayız. Bunlara doymuyoruz. İlk 10 içerisinde de yerimizi alacağız. Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda oylamalar yapılıyor. Temenni ediyorum ki bu oylama hayırlısıyla neticelenir. Eğer 367 aşılmazsa, 330 ile 367 arasında bir netice çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim de gereken cevabı sandıklarda verecek.”

'BÜTÜN FEZLEKE DOSYALARINI YARGIYA GÖNDERECEKLER, BEDELİ NEYSE ÖDESİNLER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de konuştu. TBMM'deki dokunulmazlık görüşmelerine ilişkin Erdoğan, "Şu anda iktidar partisi, MHP diyorlar ki buralarda olmamaları lazım diyor. Bugün ki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamento'dan çıkmazsa, 1.2. turda yapılanlara bakılırsa bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir. Bu tarihi bir oylama. Şu anda bitmek üzere olabilir. Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan Parlamenterleri, bu Parlamento'da görmek istemiyorlar" dedi.


TBMM'deki dokunulmazlık görüşmelerine değinen Erdoğan, "Bölemeyecekler bizi. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Onlar bir üst aklın uşaklarıdır. Bu tarihi bir oylama. Şu anda bitmek üzere olabilir. Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan Parlamenterleri, bu Parlamento'da görmek istemiyorlar. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu Parlamento'da görmek istemiyor. Şu anda iktidar partisi, MHP diyorlar ki buralarda olmamaları lazım diyor. Bunun bedelini niçin Parlamento ödesin. Bugün ki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamento'dan çıkmazsa, 1.2. turda yapılanlara bakılırsa bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir" diye konuştu.