Erdoğan'dan erken seçim cevabı

Erdoğan'dan erken seçim cevabı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, "Söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin erken seçim çıkışına cevap vermesi beklenen Erdoğan, konuşmasında "Referandumun yıl dönümüne değinen Erdoğan, “Dün 16 Nisan halk oylamasının yıl dönümüydü. Burada 16 Nisan referandumuna katılan, bilhassa da evet diyen milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Krizlerin en önemli sorunlarından olan yönetim sistemi 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Erdoğan, “Kongreler konusunda asla taviz veremeyiz, rehavet hiç mi hiç olmamalı. İstanbul’da iki önemli ulusal kongreye katıldım. Yüzü aşkın ülkeden gelen misafirlerle bir arada dolduk. Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı hatırlattık. CHP’den biri çıkıyor, Türkiye’ye gelmeyin. Tam aksine onlar gelmeyin dedikçe küresel girişimciler Türkiye’de yatırım adımı atıyorlar. Tüm yatırımcı ve girişimcileri ülkemize davet ettik.”

"2019 KASIM SEÇİMLERİ"

"Referandumun yıl dönümüne değinen Erdoğan, “Dün 16 Nisan halk oylamasının yıl dönümüydü. Burada 16 Nisan referandumuna katılan, bilhassa da evet diyen milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Krizlerin en önemli sorunlarından olan yönetim sistemi 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek. 

Milletimizin gönüllerindeki ittifakı MHP ve diğer partilerle siyaset sahasında hayata geçirerek önemli bir adım attık. AK Parti olarak MHP ile 7 Ağustos'a sadık kaldık. Sözde anamuhalefet daveti kabul etmeyerek, son anda geldi. Oradaki konuşmayı da fırsat bilerek hemen aleyhte konuşmaya başladı, çünkü akşam başka sabah başka. Bu süreç MHP ile AK Parti'yi Cumhurun ittifakına taşıdı. Cumhur ittifakı ile yeni bir dönem başlayacak. Bu süreci 2019 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine inşallah taşıyoruz."

ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

"Rahmetli Özal'ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına karar verdik. 30-35 öğrencisi olmasına karar verdik. YÖK gerekli çalışmayı tamamladı. Üniversitemizin Malatya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Özal'a saldıranların bize saldırmaları farklı değildir."

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

"Anamuhalefet olmakla yeminli muharız olmayı tercih eden bu zatla ülkemizin bağı giderek zayıflamaktadır. Milletimiz ülkenin anamuhalefet partisinin bakışını tarihe not düşmüştür. Terör örgütünün yandaşı partinin eski genel başkanını partililerden daha çok CHP'liler ziyaret etmiştir. Allah aşkına bu neyin aşkıdır. Biz bu yüzden anamuhalefet partisi, anahıyanet partisi oldu diyoruz. Terörist sevicilikten başka birşeyi olmayan partinin sabık eski genel başkanına gösterilen bu hassasiyetle CHP'nin gideceği yer ancak Kandil olur. O Kandil'i de yakında başlarına teröristlerin yıkmaya gideceğiz. Cudi'de, Tendürek'te ne yaptıysak aynısını yapacağız. Afrin'e girmeyin çağrısı yapmıştı. Kahraman Mehmetçik ve ÖSO oraya girdi. Ne oldu Bay Kemal? Teröristler kuyruklarını kıstırıp kaçmıştı."

"SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK"

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim çıkışına ilişkin bir soruya 'Söyleyecek bir şeyim yok' yanıtını verdi.

İlgili Haberler