Erdoğan'dan Esad'a: "Terörist"

Erdoğan'dan Esad'a: "Terörist"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye sorununa değinirken Esad için, "Devlet terörü estirmiş bir teröristtir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı El Sibsi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Tunus ile özellikle Kudüs başta olmak üzere aynı noktada olduklarını ifade eden Erdoğan Suriye meselesi hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması konusunda kesin bir tavrımız var. Türkiye olarak bizim Filistin'de Büyükelçi olarak görevlendirdiğimiz bir çalışan var. Kudüs bizim için bir başkenttir ve bunu ilan ettik. İsrail şuanda burada oyun oynuyor. Biz buradaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. 

"TERÖRİST ESAD"

Suriye'de ise Esed'le yürümek mümkün değildir. Bir milyona yakın vatandaşını öldürmüş biriyle nasıl olacak da birlikte yürüyeceğiz? Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir. Bunu söylersek 1 milyona yakın öldürülmüş olan Suriyeli'ye haksızlık yapmış oluruz. İdlib ortada Afrin ortada bölgede kan gövdeyi götürüyor. Orada neden şuan koalisyon güçleri var. Biz neden oradayız? Bütün sebebi Suriye'de huzurun olmaması. Esed'le de bu huzur oraya gelmez. Suriye halkı kendi geleceğine yönelik kararı vermelidir."

İlgili Haberler