Erdoğan’dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Erdoğan’dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fox TV Ana Haber spikeri Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Portakal hakkında, attığı tweet nedeniyle, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu ve resen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Portakal hakkında, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Portakal’ın attığı “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!” nedeniyle, Türk Ceza Kanunu’nun 299/1-2. maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu ve resen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması istendi.

eu9uhrxx0aaojln.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine toplantısının ardından, korona virüsüyle ilgili tedbirleri anlatırken, “Türkiye Cumhuriyeti devleti kurum ve imkanlarıyla 83 milyon vatandaşının istisnasız tamamının yanındadır. Milletimizin devlete olan birliği ile dayanışma için şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti Gazi Mustafa Kemal imzasıyla yayınlayan ‘tekalifi milliye’ emirleriyle varını yoğunu ortaya koymuş millettir” ifadesini kullanmıştı.

eu89-d2wkaiwce7.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçede, “Şüphelinin ifadeleri Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak milli dayanışmanın önemini vurguladığı konuşma gayet açıktır. Şüphelinin ifade ettiği gibi kesinlikle hiçbir vatandaştan zorla para istenmesi söz konusu dahi olamaz” denildi.