Erdoğan'dan FETÖ açıklamaları

Erdoğan'dan FETÖ açıklamaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 9 kişinin yaşamını yitirdiği Kazan'da halka seslendi. Erdoğan, "İnlerine gireceğiz dedik ve girdik. Şimdi kaçacak delik arıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın kazan ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşma sonrası şehit ailelerini ziyarette bulundu. Erdoğan belediye önünde yaklaşık 10 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmasına, ’günümüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun’ diyerek konuşmasına başladı. Kazan’daki şehitleri ziyarete geldiklerini belirten Erdoğan, "Gazilerimize bugün bu meydanlarda15 Temmuz alçak darbe girişiminin biliyorumki en olumlu, haysiyetli ilçelerimizden bir tanesi de Türkiye’de Kazan ilçemiz oldu. Zira Mürted Üssü’nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. Ve değerli kardeşlerim inanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şahadete yürüyüşünüz, o demokrasiye sahip çıkışınız bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir. Ve ben milletimle iftirah ediyorum, gurur duyuyorum. Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, Birileri anlamasa da. Birileri Fetullahçı terör örgütünün vagonlarına da sahip çıksa da, sizler onlara gereken dersi verdiniz. ’İnlerine gireceğiz’ dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de rabbim onlara bunun hesabını soracaktır" dedi.

40 YILI AŞKIN BU MİLLETİ NASIL ALDATTIKLARININ HESABINI SORACAKTIR

Darbe girişimi sonhrası 241 şehidit, 2 bin 194 gazinin hesabının sorulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece bunlar mı. 40 yılı aşkın bir süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır. Kardeşlerim; biz bu yola çıktığımızdan itibaren 14 yılda ülkemiz nereden rereye geldi, hepimizin malumudur. bu yeterli mi? değil. Ama dikkat edin, hep bizimle içeride ve dışarıda uğraştlar. Yeri geldi, başında olduğumuz partiyi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi bize gezi eylemleri yapmaya kalktılar. Yeri geldi 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar. İşte en son 15 Temmuz silahlı kuvvetlerimizin içerisindeki bir azınlık, ünuformalıyla da bu darbe girişimirni yapmaya kalkıştılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu asil millet ayağa kalkar ne olur bunun hesabını yapmadılar. Bunlar zannettiler ki F16’lar F-16’larla durdurulur, bunlar zannettiler ki helikopterler helikopterlerle durdurulur, bunlar zannettiler ki tanklar tanklarla durdurulur, toplar toplarla durdurulur, silahlar silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular. Bütün bunların karısında ya bu asil millet kendisini ortaya koyar ne olur, bunu düşünmediler" dedi.

ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALMAYACAK

Şimdi Kazan’da 9 şehitleri, 90’ı aşkın gazilerinin bulunduğunu ve bunu hesap etmediklerini belirten Erdoğan, ""Cumhurbaşkanlığı Külleiyesi’nin etrafında 29 şehidimiz var, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığının etrafını kuşattılar, ama onlar bunu da hesap etmediler. Özel Kuvvetler’de 56 şehidimiz var. Onları alçakça, insafsızca bu milletin paralarıyla alınmış F16 larla, helokopterlerle vurdular. Kimdi bunlar. Bunlar Ahmetti, bunlar Mehmet’ti, bunlar Hasan’dı, bunlar Hüseyin’di. Vuranlar kim, bunlar alçak, güya Ahmet, güya Hasan, güya Mehmet’ti. Kardeşlerim; ama bu milletin o şehadete yürüyüş var ya, o dinlediğimiz ziyaretlerdeki o şehit annelerinin, şehit eşlerinin yaklaşımı, değernlendirmesi var ya. üonlar bizim inanın umudumuzu artırıyor. Dolaştığım evlerde baktım ki ’eşim ben köprüye gidiyorum’ diyor. Hayırdır hanım, ’darbe yapılmış ya, oraya gidiyorum’. Ve abdestini alıyor, 2 rekat şehadet namazı ve eşi diyor ki ’ben de geliyorum’. beraber gidiyorlar ve eşi şehit oluyor, kendisi yaralı olarak eve dönüyor. Şimdi hale bakın. Daha evinden çıkarken bir şeye inanmınş. Nedir o?, şehadet. Çünkü şehitler tepesi boş değil diyoruz ya. O tepe boş kalmayacak inşallah."

ÜZERİMİZDEN F-16 ALÇAKÇA ALÇAK UÇUŞ YAPIYORDU

Bunların, rahmetli Menderes’i ipe gönderdiklerini, milyonların Menderes’e oy verirken maalesef idam edildiğizaman meydanlara dökülmediğini kaydenen Erdoğan, "Zannettiler ki buTürkiye aynı Türkiye. artık aynı Türkiye değil. Hiç endişeniz olmasın. Biz dikleşmeyeceğiz, dik duracağız. asla bu meydanları bunlara bırakmayacağız. hep beraber yürüyeceğiz. Biz meydanlara çağırdık, hava meydanlarına çağırdık ve ben Marmaris’ten çıktığımda daha istanbul’a indiğim ana kadar onbinlerce insan havalimanına dolmuştu. Balkon dolmuştu, termirnaller dolmuştu. Ve ben milletimin arasına eşimle, torunlarımla karışıtığımda üzerimizden F-16 alçakca alçak uçuş yapıyodu. Ve ses hızını aşarak aştığı zamakn bomba etkisi yapar. Onunla halkımı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyorlar. Ama halkım hiç aldırış etmedi, camlar kırıldı, patladı, ama halkım aldırış etmedi. Helikopterlerle yaptılar halkım aldırış etmedi. Türkiye Büyük Milelt meclisimiz ikinci gazi meclis oldu. Neden, meclis başkanımız, milletvekillerimiz süratle parlamentoya geldiler, kapatmadılar, açtılar ve yola devam ettiler. Çükü biz durmak yok yok devam demiştik. Parlamentomuzda beraberce yerlerini aldılar ve seslerini yükselttiler" diye konuştu.

BENİM OYUNUM OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR

Erdoğan konuşmasının devamında, "Dünyada bazı ülkeler hala bunun benim bir oyunum olduğunu göstermeye çalışıyor. Ya nasıl oluyor da ölüm için bir oyuntezgahlıyorsunuz, kendiniz ölüme gidiyorsunuz. Nasıl oluyor bu iş. Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş. İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler. 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Biz Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmedik, kesmeyiz. Çünkü bu ülke henüz layık olduğu yerde değil" dedi.

BİTMEDİ, DAHA YAPACAĞIMIZ İŞLER VAR

Ülkemizi daha yükseklere çıkarcacaklarını kaydenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu olaylar olurken Osmangazi köprüsünün açılışını yaptık. Ardından Yavuz Sultan SelimKöprüsü’nün açılışını yaptık, 20 Aralık’ta boğazın altından inşallah ikinci geçişini yapıyoruz. Bu geçiş otomobille çift katlı bir geçiş. Avrasya tünelinin açılışını yapacağız. Bitmedi, daha yapacağımız şeyler var. Şimdi Çanakkale geçişinin inşallah ihalesini 18 Mart’ta yapıyoruz. ve artık Çanakkale’nin de asya avrupa yakalarını köprüyle birbirine bağlayacağız. İnşallah geciken Kanal İstanul’u, bitmedi inşallah 2010 dünyanın bir numaralı hava limanının açılışını yapacağız. İlk etap 90 milyon kapasileti, bittiğinde 150 milyon kapasiteli dünyanın bir numaralı havalimanı olacak. Bunu tahammül edemiyorlar. ’Niye kıskanıyorsunuz, çalışın sizin de olsun diyoruz’ onlara. Koşturuyoruz, çalışıoruz oluyor, daha da olacak. İnşallah eğitim sisteminde, sağlık sisteminde muassır ülkelerin üzerine çıkıyoruz, çıkacağız. Bilkent’te dünyada örnek bir hastane yapılıyor. Dünyanın en büyük hastanelerinden bir tanesini yapıyoruz, bitmek üzere. Bu sadece ülkemize hitap etmeyecek, bölgeye de hitap edecek" dedi.

Kazan’da bazı şehit evlerimizi ziyaret edeceklerini de kaydenen Erdoğan, "Ondan sonra diğer ilçelerde bazı şehit kardeşlerimizin evlerini ziyaret ederek biz de bu günümüzüAnkara’da geçirelim istiyorum. Kardeşlerim hepinize en kalbi duygularla selam, saygı ve muabbetlerimi sunuyor, hepinizi allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla" diye konuştu.