Erdoğan'dan flaş 'özel sektör' açıklaması

Erdoğan'dan flaş 'özel sektör' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı, "Türkiye’nin kalkınmasını, güçlenmesini savunan hiç kimse özel sektöre düşmanlık yapmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te toplu fabrika açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektör karşıtlığını yapmanın Türkiye'yi geri götüreceğini söyleyerek, "Geldiğimiz yer önemlidir ama henüz yetersizdir. Küresel ölçekte iş yapan firma sayımızın artması gerekiyor. Her kim 21. Yüzyıl Türkiye’sinde özel sektörü şeytanlaştırıyorsa, şirketlere el koyma amacını dillendiriyorsa onun amacı ülkemizin yeniden kalkınmasını baltalamaktır. Türkiye’nin kalkınmasını, güçlenmesini savunan hiç kimse özel sektöre düşmanlık yapmaz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

İşin dış ticaret boyutu var. Tam kapasite üretime geçilmesi ile bu fabrikaların Gaziantep’in ihracatına 1 milyarın üzerinde katkı sağlaması bekleniyor. Gerek ülkemizdeki yatırımcılara, gerek ise dünyanın farklı yerlerinde bulunan iş insanlarına örnek gösterdiğimiz yerin başında Gaziantep geliyor.

Sadece tekstilde değil, gıdadan kimyaya, ambalajdan makine sanayisine uzanan firmalarımız önemli başarılar gösteriyor. Sadece açılışını yaptığımız firmalar bile şehrimizin vizyonunu ispata yeterlidir. Bu açılışlar ayrı zamanda yatırımcılarımızın özgüveninin ne kadar büyük olduğunu ispat etmeden faydalı oluyor.

Ülkemizin ihtiyacı olduğu şey bu motivasyondur. 

"KARŞILAŞTIĞIMIZ TÜM BADİRELERDE TÖKEZLEMEMİZ İSTENDİ"

Terörden darbe girişimine, ülkemizi hedef alan birçok saldırıyı bertaraf ettik. Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını 5’e hatta 10’a katladık.

Karşılaştığımız tüm badirelerin üstesinden Türkiye'nin tökezlemesi için ellerini ovuşturan bir güruhun engelleme çabaları ile geldik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı başarıları en iyi şekilde kullanarak bu salgının Türkiye’yi tökezlemesine müsaade etmedik. Ekonomik istikrar kalkanı paketi ile vatandaşlarımızı, esnafımızı salgının etkilerine karşı korumaya aldık. Salgın sebebi ile ülkelerin içine kapandığı dönemde, yeni pazarlar açmanın, müşteri yelpazesini genişletmenin amacı haline geldik. 

"TÜRK ŞİRKETLERİ YÜKSELİŞTE"

Türk şirketleri, giderek daha da popüler oluyor. Yatırım konusunda Türkiye’nin adı daha çok dillendiriliyor. Salgın etkisini yitirip, taşlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlar kırmaya devam edecektir. Türkiye sadece sağlık sektöründe değil birçok alanda salgın sürecinden güçlenerek çıkacaktır. Özel sektör itici güçtür, bu nedenle Türkiye’yi özel sektör ile büyütmeyi hedefliyoruz. İş dünyamızın önünü açan her adımı kazanç olarak gördük. 

"ÖZEL SEKTÖRÜN ŞEYTANLAŞTIRILMASI TÜRKİYE'YE FAYDA SAĞLAMAZ"

Geldiğimiz yer önemlidir ama henüz yetersizdir. Küresel ölçekte iş yapan firma sayımızın artması gerekiyor. Her kim 21. Yüzyıl Türkiye’sinde özel sektörü şeytanlaştırıyorsa, şirketlere el koyma amacını dillendiriyorsa onun amacı ülkemizin yeniden kalkınmasını baltalamaktır. Türkiye’nin kalkınmasını, güçlenmesini savunan hiç kimse özel sektöre düşmanlık yapmaz.

Değerli misafirler, atalarımız sağlam ağaca kurt yürümez diyor. Yani mesele bünyenin sağlam olmasıdır. Türkiye, kamu tarafı ve özel sektörü ile ne kadar güçlü olursa, geleceğine de o derece özenle bakacaktır. Özellikle üretim ve sanayi altyapısı bakımında önemli başarılara imza attık.

"MESELE BÜNYENİN SAĞLAM OLMASIDIR"

Değerli misafirler, atalarımız sağlam ağaca kurt yürümez diyor. Yani mesele bünyenin sağlam olmasıdır. Türkiye, kamu tarafı ve özel sektörü ile ne kadar güçlü olursa, geleceğine de o derece özenle bakacaktır. Özellikle üretim ve sanayi altyapısı bakımında önemli başarılara imza attık.

Yatırım yapmak isteyene her türlü desteği verdik. Şehirlerimizin potansiyellerini hızla harekete geçirecek projeler gerçekleştirdik. Şehrimizdeki 4 sanayi bölgesinde 148 bin kişi istihdam ediliyor. 

Eğitimden sağlığa, şehrimize çağ atlatan yatırımları hayata geçirdik.  

"GAZİANTEP'E MÜJDEMİZ VAR"

Gençlerimiz ve çocuklarımızın teknoloji ile iç içe olmasını istiyoruz. Ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere siber güvenlik alanlarında eğitim sunuyoruz. 

Ankara ve Bursa’dan sonra Gaziantep’te bir model fabrika kuruyoruz. İnşallah Kasım gibi bu fabrikayı kuracağız. Burada teorik ve pratik eğitimlerle, firmalarımızın çalışmaları olacak. Yapılan her yatırımdan her hizmetten haberdarım ancak bu seferlik bu kadar diyoruz. İnşallah yılbaşından sonra il kongremiz için şehrimize geldiğimiz tüm çalışmaları enine boyuna değerlendireceğiz.