Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması
Beştepe'deki 29 Ekim resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölge için verilen sürenin dolduğunu belirterek, "Yarın görüşmelerimiz olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen resepsiyonda konuştu.

Suriye'deki güvenli bölge için Rusya ile varılan mutabakat kapsamında tanınan 150 saatin dolduğunu belirten Erdoğan, "Bu akşam itibarıyla saat 18.00 Rusya tamamıyla çekilecek dedik. Şu anda Rusya terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"Görüşmelerimiz yarın yine aynı şekilde devam edecek" diyen Cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim şehitlerimiz var. Şu an itibarıyle asker sivil 30'a yakın şehidimiz var. Ama bunun yanında Suriye Milli Ordusu'nun 130'a yakın şehidi var. Onlar bizim şehitlerimizle beraber koyun koyuna bir mücadele verdiler. Bu mücadeleyi hala vermeye devam ediyorlar. Asla geri durmuyorlar. Bu mücadeleyi birlik, beraberlik kardeşlik içinde sürdürüyorlar. Gün bugündür, dem bu demdir. İnşallah buradaki Barış Pınarı, pınar derken rastgele koymadık bu ismi. Buralardaki sınır boyunda gözeler, pınarlar çoktur. Buradan hareketle Barış Pınarı Harekatı koyduk.  Adı buradan geliyor. İnşallah harekatı en kısa zamanda toparlamanın gayreti içerisindeyiz.

Biz kalmaya değil, tek hedefimiz var terör örgütlerinden buraları temizlemek için oradayız. Bu terör örgütleri bizi taciz ediyor. Onlar bizi rahatsız ettiği için oradayız. Terör örgütlerinden oradaki insanları kurtarmak için oradayız. Çok çok teşekkür ediyorum, sizleri bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyorum, hep birlikte nice bayramlara diliyorum."

İlgili Haberler