Erdoğan’dan iki farklı ‘kriz’ açıklaması

Erdoğan’dan iki farklı ‘kriz’ açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında ekonomi konusunda yaptığı iki açıklama kafaları karıştırdı. Erdoğan konuşmasının ilk bölümünde krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini söylerken, daha sonra ekonomik krizin olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmadaki bir ayrıntı dikkat çekti. Erdoğan’ın ekonomi konusunda yaptığı açıklamalarda 2 farklı görüş vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik kriz ile ilgili ilk olarak krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirterek, “Özel sektörümüz bu krizi fırsata çevirebilir. Yeniden toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum. Bazıları işi fırsatçılığa çeviriyor. Döviz kuruyla alakası olmayan sektörlerde anlamsız fiyat artışları yapıldığı haberini alıyoruz. Bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçılara teslim etmeyeceğiz bunu böyle bilsinler. Bunlarla mücadele edeceğiz ve gereken yaptırımları yapacağız. Bizim ekonomi reçetemizde üretim vardır, tasarım vardır” ifadelerini kullandı.

5-dakika-once.jpg

“KRİZ YOK MANİPÜLASYON VAR”

Erdoğan, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise ekonomi konusunda çok daha farklı ifadeler kullanarak, kriz olmadığını, manipülasyon yapıldığının altını çizerek “Türkiye bir defa kriz yok. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun. Güya ziyaret ettiğimiz ülkelere para vermeleri için yalvarıyormuşuz. Ya ne kadar zavallısın? Biz bu ülkelerden özellikle ülkemize yatırımcı çekmeye çalışıyoruz. Biz kimseden para istemedik, istemiyoruz. Bu işlerin usulü, yöntemi, kuralları bellidir. Biz gittiğimiz her yerde ülkemizin potansiyelini anlatıyoruz. Muhattaplarımıza ülkemize yatırım davetinde bulunuyoruz. Ülkemize yatırımcı davet etmek şahsımın en başta gelen görevi değil mi? Kendilerinin sosyal sigortalar kurumunu nasıl batırdığını benim milletim çok iyi biliyor. Hastanelerde ilaç bulunamayan dönemi çok iyi biliyor milletim. Sen busun ya” dedi.

5-dakika-sonra.jpg