Erdoğan'dan kendisine 'Otokrat' diyen Der Spiegel'e cevap

Erdoğan'dan kendisine 'Otokrat' diyen Der Spiegel'e cevap
Der Spiegel dergisinin 'otograt' olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elhamdülillah" diyerek cevap verdi.

Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, yeni sayısında Türkiye, Rusya, Çin ve ABD'nin devlet başkanlarını kapağına taşıdı. Kapakta Erdoğan, Vladimir Putin, Şi Cinping ve Donald Trump'ın fotoğraflarının altında 'Otokratların devrinde yaşayan insanlar' anlamına gelen 'Ich bin das volk das zeitaiter der autokraten' ifadesine yer verildi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Derginin bu kapağıyla ilgili Kocaeli'nde düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Almanların bir dergisi var, kapağa 4 resim koymuş bir tanesi de benim. 'Dünyayı şekillendiren liderler' demiş. Elhamdülillah. Bu milletin evladı olarak bu hizmeti son nefesimize kadar devam ettireceğiz."

TAKVİM, 'MERKEL'İ DEĞİL, ERDOĞAN'I TAŞIDI'

Derginin bu sayısını 10 Haziran Pazar günü manşetine taşıyan Takvim gazetesi de kapakta olmayan ifadeleri varmış gibi yazdı. Gazetenin internet sitesinde hala bulunanhaberde özetle şu ifadeler yer aldı: 

"Almanya’nın etkili dergisi Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeni dünya düzeni'nin 4 lideri arasında gösterdi. Sandıktan 24 Haziran'da Erdoğan'ın çıkacağını tahmin eden Der Spiegel de Cumhurbaşkanı'nı, Trump, Putin ve Cinping ile kapa ğına taşıdı. 'Yeni Dünya'yı işte bu liderler kuracak' yorumunu yaptı."

Gazetenin birinci sayfasında 'Merkel'i değil Erdoğan'ı kapağına taşıdı' ifadesi de yer aldı.

İlgili Haberler