Erdoğan'dan Münbiç saldırısı açıklaması

Erdoğan'dan Münbiç saldırısı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan Münbiç’teki saldırı ile ilgili “Tabi bu olayı DEAŞ üstlendi. Ama anlaşılan o ki buradaki ABD'nin almış olduğu kararı etkileme anlamı olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic ile ortak açıklama yaptı.

Erdoğan Bosna Hersek'te Türkiye olarak üzerlerine ne düşecekse hazır olduklarını söyledi. Erdoğan ayrıca 2020'de AB dönem başkanlığı yapacak olan Hırvatistan'ın üzerine düşen yükümlülükleri göstereceğine inandığını söyledi.

Ortak açıklamanın ardından geçilen soru cevaplarda bir gazetecinin ABD Başkanı Trump'la yaptığı konuşmasını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ağırlıklı olarak bölgeden ABD askerlerinin çekilmesi ve çekilme esnasında müşterek neler yapabiliriz, buradaki 20 mil güvenli bölge konusu üzerinde hassasiyetle durduk. Türkiye olarak bu güvenli bölgeyle ilgili üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere buradaki tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmekte biz varız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir başka gazetecinin sorusu üzerine "ABD Suriye'den çekilmede geri adım atarsa bu terör örgütü DEAŞ'ın zaferi olur" dedi.

Erdoğan Münbiç’teki saldırı ile ilgili "Tabi bu olayı DEAŞ üstlendi. Ama anlaşılan o ki buradaki ABD'nin almış olduğu kararı etkileme anlamı olabilir.” Şeklinde konuştu.