Erdoğan'dan partiden ayrılanlara sert tepki!

Erdoğan'dan partiden ayrılanlara sert tepki!
Partisinin Düzce mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'den ayrılıp diğer partilerden aday olan isimlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Seni aday yaparken her şey güzeldi, aday yapmayınca ne oldu?" şeklinde konuştu.

31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kala çalışmalarına devam eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Düzce mitinginde konuştu.

AKP'den ayrılıp farklı partilerden aday olanlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir taraftan dava diyeceksin bir taraftan da kalkıp hiç olmayacak bir partiden aday olacaksın. Bunun adı şehrine hizmet davası değil nefsine hizmet çabasıdır. Seni aday yaparken her şey güzeldi, aday yapmayınca ne oldu?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Düzce AK Parti’nin hizmet siyasetiyle, gönül belediyeciliği ile yoluna devam edecek. Depremin yol açtığı izleri silmek için her gayreti gösterdik, seferberlik ruhu ile çalıştık. Kızgınlık, küskünlük ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir. İnsanın olduğu her yerde hata da eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan düzeltme iradesine sahip olmaktır. Biz bu kararlılığa sahibiz. Milletine ülkesine hizmet etmek için kendisine tahsis edilen imkanları çarçur edenlerin bizim dünyamızda yeri yoktur. Bunun hesabını mutlaka verecektir. Saygısızlık eden, kibirli davranan herkes bizi de defterinden silmiş demektir. Ve yollarını da ayırmış demektir. Böyle bir yanlışa bir AK Partili asla düşemez"

SENİ ADAY YAPARKEN HER ŞEY GÜZELDİ, ADAY YAPMAYINCA NE OLDU?

Bazı yerde bizden aday olmayanların hiç olmadık yerlerden adaylıklarını koyarak karşımıza çıktıklarını görüyorum. Dün Adıyaman'da Van'daydım. Bunları gördüm. Acıdım. Bir taraftan dava diyeceksin bir taraftan da kalkıp hiç olmayacak bir partiden aday olacaksın. Bunun adı şehrine hizmet davası değil nefsine hizmet çabasıdır. Seni aday yaparken her şey güzeldi, aday yapmayınca ne oldu? Ölümüne kadar aday mı olacaksın? Çalıştığı sürece layık olduğu sürece eyvallah. Bir siyasi parti ilkeleri ile ayaktadır. Ona uyanla yola devam. Uymayanla… “Sen istirahat et.” Böyle bir ortamda şu veya bu sebeple sandığa gitmemek, bize değil ülkeye ve millete ceza vermektir