Erdoğan'dan referandum açıklaması

Erdoğan'dan referandum açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "'Hayır'ın gideceği yer Kandil, hayır eşittir çukurdur" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

Bu süreçle ilgili olarak ben üzerime düşeni yapıyorum, yapacağım. Şu ana kadar 9 il dolaştım. Bunların 5'i büyükşehir. Bundan sonraki süreçte yine gerek iller gerekse büyük kapalı salon toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Bazı televizyon programlarıyla da süreci değerlendirelim istiyoruz. AK Parti Genel Başkanı ve kadrosu da arazide. Çalışmalarını sürdürüyor. MHP de bu noktada çalışmalarını sürdürüyor, sürdürecek. Dayanışma içinde, ‘evet' için çalışan bir heyetiz; bunu sürdüreceğiz. Karşı taraf şu ana kadar ne gibi çalışma yapıyor, pek bilemiyorum. Biz kendi yaptıklarımızdan sorumluyuz. Kendimizi anlatalım istiyoruz. Özellikle de milletimize evet oylarının ülkemize neler kazandıracağını anlatalım istiyoruz. Bu 18 madde ile neler ülkemize gelecek, ülkemiz neler kazanacak, bunu anlatmaya çalışacağız. Çünkü milletimiz neye oy verdiğinin farkında olsun, bilincinde olsun istiyorum. Gün geçtikçe bu bilinç artıyor. Meydanlar giderek hareketleniyor. Demek ki halkımız bir şeyler almaya başlamış durumda.

"HAYIR EŞİTTİR ÇUKUR"

Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Hayır'ın gideceği yer Kandil, hayır eşittir çukurdur. Temeli sağlam bir sistemle nice Erdoğan'lar çıkar.

“CİDDİ ORANDA KARARSIZ SEÇMEN VAR AMA…”

Anketler yapılıyor. Şu an benim değerlendirme yapmam erken olur. Ama olumlu olduğunu söyleyebilirim. Bu bilinç arttıkça, olumlu yaklaşım daha netleşecektir. Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Henüz meseleyi tam kavramamış bir kesim. O da netleşecek, vatandaşlarımız istikametlerini belirleyecektir.

20170302_2_22161785_19439731_web.jpg

GÜVENLİ BÖLGE TEKLİFİMİZ DUYMAZDAN GELİNDİ

Erdoğan, Pakistan dönüşü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Ombudsmanlık Sempozyumu'nda konuştu. Koalisyon güçlerinden yeterli destek gelmediğini belirten Erdoğan, "Üzülerek belirtmek istiyorum. Türkiye’nin çabalarının onda biri maalesef gelişmiş ülkeler tarafından gösterilmedi. Her fırsatta ülkemize hukuk dersi veren ülkeler Suriye gibi ülkelerde en temel insan hakkının ihlal edilmesine niye sessiz kalmıştır. Ülkemizin yıllardır ısrarla dile getirdiği güvenli bölge teklifi duymazdan gelinmiştir" diye konuştu.

3 BİN IŞİD'Lİ ÖLDÜRDÜK

IŞİD'le en büyük mücadeleyi Türkiye'nin yaptığını söyleyen Erdoğan, "İkili yaptıkları görüşmelerde “Gayet güzel fikir” diyorlar. “Hadi yapalım” dediğimde unutturma politikası güdüldü. Ne yazık ki PYD’ye, YPG’ye silah desteğini verenler bu güçlerdir. Hepsinin elimizde belgeleri var. DEAŞ’a silah desteğini verenler yine bu güçler. DEAŞ’la mücadeleyi verenler biziz. Ama Batı Türkiye DEAŞ’a destek veriyor diyor. Mücadeleyi veren biziz. Şu anda Suriye’de şehitler verdik, ÖSO şehitler verdi. Ama bizler Suriye’de 3000’e aşkın DEAŞ’lıyı da öldürdük. Ve buna devam edeceğiz çünkü bunlar bizim için tehdi oluşturuyor." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler