Erdoğan'dan Suriye operasyonu açıklaması

Erdoğan'dan Suriye operasyonu açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan " Bu sabah Suriye'nin Kuzeyi'nde sürekli ülkemizi tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda. Artık bu iş noktalanmalı" dedi.

Beştepe'de konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"BİZE MEYDAN OKUYANLAR, NE OLACAĞINIZIN HESABINI YAPIN"

Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi sürekli tehdit eden DAEŞ'e karşı ordumuz operasyon başlatmış durumda. Çünkü bir millet şüphesiz ki onuruyla vardır, gururuyla vardır.

Bir millet istikbal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki, Suriye'den ülkemize, güneydoğu bölgelere, yapılan saldırılar, artık işi bir yere kadar getirdi. Bu iş artık bu burada noktalanması lazım. Bu süreç sabah saatlerinde 4'te başladı. Başkaları karışmasın, karışanlara "siz ne olacaksınız" ona bakın.

Türkiye'ye tehdit edecek unsur kim olursa olsun, bu millet, ordusuyla, güvenlik güçleriyle, milletiyle vardır.

Bu ülkenin arkasında kendi vatandaşlarının arkasında, dünyanın her yerinde milyonlarca Müslümanların duası vardır. Mazlumların duası ile Allah'ın izniyle tüm engelleri geçeceğimize inanıyorum.

IŞİD'in islamla alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam'a bela olmuştur. Bunların pisliklerini biz temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü İslam, bir barış dinidir. Slm kökeninden türemiştir. Barış olan sevgi olan bir dine, bu kadar çocuğun öldürülmesine, bu kadar kadının öldürülmesi... Mümkün değil. Bunun bedelini ağır ödeyecekler.

Dünya sağolsun bu durumu kınıyorlar. Dünya teröre karşı birliktelik mücadele şart. Suriyelilere karşı samimi davranmak haricinde hiçbir girişimimiz olmamıştır. Türkiye, Suriye'deki mazlumlara kucak açtı. Hiçbir ülke bunu yapamadı. 3 milyon Suriye vatandaşını biz kapımızı açtık. Bombadan kaçanlara kapılarımızı kapayamazdık.

3 MİLYAR EURO GELECEKTİ, HANİ NERDE?

Türkiye'yi eleştirenlere bizim gözümüzde hükmü yoktur. 3 milyar Euro yardım gelecekti. Nerde? Yok! Bunlardan anca nasihat alırız. Sonra diyorlar ki: Erdoğan, bizim sözlerimizi dinlemiyor. Erdoğan yalakalık yapmıyor. Milletimizin şanında bu yok. Ben milletime ihanet edemem. Yeri gelir kuru ekmek yeriz, haysiyetimziden taviz vermeyiz.

Tüm dünyaya ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye'de oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse, Suriye'nin topraklarını korumakla kararlıyız ve ona göre adım atarız. Bırakalım da Suriye'nin yönetilmesine Suriye halkı versin. Dışarıdan birileri değil. Ama buna tahammul edemiyorlar. Terör örgütlerini üzerimize salanlar, bu oyunun deşifre olduğunu artık görmeliler.

Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indirimeyeceksiniz. Devletimizi yıkamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz.

1000 yıldır yürüdüğümüz yoldan bizi geri gönderemeyeceksiniz. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan diyoruz. Bunlar sanıyorlar ki, her saldırıda Türkiye zayıflıyor. Tam aksine, daha çok güçleniyoruz. Biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz.