Erdoğan'dan tebrik telefonu

Erdoğan'dan tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği görevini yemin ederek üstlenen Antonio Guterres'i akşam saatlerinde telefonla arayarak tebrik etti.

Erdoğan'ın Guterres ile Halep konusunda da konuştuğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreterliği görevini üstlenen Antonio Guterres'i akşam saatlerinde arayarak tebrik etti. Erdoğan'ın Guterres ile Halep'te yaşanan olaylar hakkında da konuştuğu ve kentteki ortamın mutlaka rahatlatılması gerektiğini vurguladığı belirtildi. Kısmi bir ateşkes üzerinde mutabakat sağlandığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bunu sağlamaya odaklandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivillerin ve muhaliflerin tahliyesine yönelik çabaların yoğunlaştırılarak, bölgeye insani yardımların ulaştırılmasına odaklanılacağını anlattı. Halep'te yaşananlar karşısında BM'nin harekete geçmesinin önemine değinen Erdoğan, konuyla ilgili olarak BM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını beklediklerini ifade etti.

Konuşmada, Guterres'in ise Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler konusunda yaptıklarıyla Türkiye'nin tüm dünyada takdir topladığını ve Halep meselesindeki duyarlılığına katıldığını ifade ettiği belirtildi. Guterres'in uluslararası toplumun bu drama seyirci kalmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.