İktidarı eleştirmişlerdi. Erdoğan TÜSİAD'a çok sert çıktı

İktidarı eleştirmişlerdi. Erdoğan TÜSİAD'a çok sert çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında, iktidarın ekonomi politikalarını eleştiren TÜSİAD Başakanı Turan'a yönelik "Sen bize dış politikada ders veremezsin, önce haddini bil" ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı''nda iktidarın ekonomi politikalarını eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında Turan''ın açıklamalarına ilişkin "Sen bize dış politikada ders veremezsin, önce haddini bil" dedi.

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Turan''ın açıklamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Ey TÜSİAD''ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin, sen daha çıraksın, dün bir bugün iki. Haddini bil! Bunlar akıllarını başlarını almadıkları sürece iktidarın kapısından giremezler, bunu bilmeleri lazım. 

Biz dış politikada İsveç ve Finlandiya''ya karşı niye tavır alıyoruz? Sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız? Ey TÜSİAD, siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. 

Almanya''da caddelerde Alman polisinin nezaretinde terör örgütleri yürüyüşler yapıyorlar, Fransa''da İngiltere''de yürüyüşler yapıyorlar... Avrupa''nın bütün ülkelerinde aynı durum... Bunlara karşı sizin menfaatlerinizi korumak için sesimizi çıkarmayacak mıyız? Kusura bakmayın, sizden önce gelen ağa babalarınız da aynı kafadalardı, siz de aynı kafadasınız. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse, bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Görüyorum ki sizler, aynı merkezden idare ediliyorsunuz. Aynı merkez belli, CHP... Oradan size neyi sufle diyorlarsa o ağızla konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı, yerli milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır." 

TÜSİAD BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı''nda "Dünyada hem en yüksek enflasyona hem de son derece yüksek risk primine sahip ülkeyiz, bunun sürdürülemez olduğunu ve hızla rasyonel politikaları dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fakirleşerek büyüyoruz.

Enflasyonla mücadele dünya faiz artırırken biz tersi bir politika izliyoruz. TÜFE 3 haneye gidiyor, izlenen ekonomi politikaların yarattığı politikalarda gelirler hızla eriyor. Rekabetçi kur ve cari fazla politikaları günümüze uyumlu değil ve istenilen sonucu vermiyor. Artan risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz. İzlenen ekonomi politikalarıyla gelirlerimiz eriyor" ifadelerini kullandı.  

İlgili Haberler