Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert tepki

Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir iftar programının ardından yaptığı açıklamada TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'a çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Gün gelir hesabını sormasını da bilirim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İç Güvenlik Birimleri ile düzenlenen iftar programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başlar şöyle:

"Seçim öncesine yalan yanlış haberlerle insanımızın sinir uçlarıyla oynandığını görüyoruz. Sosyal medyada toplumsal gerilim için çok çaba harcanıyor. Bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır. Seçim güvenliğinin temini konusunda bugüne kadar takdiri şayan başarılar yakalayan emniyet teşkilatımızı yalan yanlış bilgilerle töhmet altında bırakmak mümkün değildir. Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı ve istatistik cinliği yapan konuşmasını üzüntüyle dinledim. Bu tür istatistikler asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Benzer istatistiklerde Türkiye'nin çok iyi olduğu nice alanlar var. İş yapma kolaylığında 190 ülke arasında 43'üncülüğe çıktık, bunu görmez. Ekonomik endekslerde 180 ülke içinde 68. sıradayız. Bu kişi bizi hep yüzlü sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden bize vurmaya çalışır. Beyefendi 12 yıl önce kişi başına milli geliri neydi, bugün ne?"

"YERİ GELİR TEŞHİR EDER GÜN GELİR HESABINI SORARIM"

"Sen o gün ekonomik olarak neredeydin,bugün neredesin? O günden bugüne firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi? Onu hiç masaya yatırmıyorsun. Ben sizin 12 yıl önce d urumunuzu, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunu teşhir ederim. Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim. TÜSİAD niçin istihdama destek vermiyor, bunu hatırlatırım. Dev fabrikalar var. Ne olur 5-10 tane işsiz alsan. Bunları dert edinmiyorsunuz. Biz TÜSİAD'ın politik tarafgirlikten ziyade Türkiye'nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini beklerdim. 1 hatfa önce ziyaretime geldin, sizlerle neleri konuştuk? Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır. 

Bayrak hepimizin ortak bayrağıdır. Anayasa hepimizi birarada tutan kilit taşıdır. Hiç kimsenin siyasi hesaplarla Türk demokrasisinde gedik açmaya, 70 yıllık kazanımlarımızı dinamitlemeye hakkı yoktur. Her kesimin ama özellikle de sizlerin soğukkanlılığınızı koruyorak vazifenizi en güzel bir şekilde yapmanız gerekiyor. Ne milletin hakkına gireceğiz ne de milletimizin gasp edilmesine izin vereceğiz. Sorumluluğumuzun bilinciyle, görevimizin hakkıyla uygun biçimde yapmanın gayretinde olacağız. Ekonomimizin imkanları dahilinde özlük haklarınız başta olmak  üzere çalışma şartlarınızı iyileştireceğiz. Ülkenize ve milletinize yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum."

İlgili Haberler