Erdoğan’dan vatandaşa ‘provokasyon’ tepkisi

Erdoğan’dan vatandaşa ‘provokasyon’ tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için ilk mitingini Sivas’ta yaptı. Mitinge Erdoğan’ın bir vatandaşa provokasyon tepkisi damga vurdu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk mitingini Sivas’ta yaptı.

Mitingde konuşma yaptığı sırada ‘KİT’lere kadro’ sloganları atılması üzerine, Erdoğan’ın cevabı dikkat çekti.

“Bak kardeşim biz KİT’lere falan hepsine kadrolarını verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Tamam? Size her şeyi verdik. Alışılmış bir siyasetçi değilim. Alışılmış bir lider de değilim” diyen Erdoğan “Provoke etmek suretiyle… Lütfen samimi olalım, dürüst olalım bu toplantımızı da güzel bir şekilde çıkaralım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de terörle mücadele verirken sizin söylediklerinize bakın, Şu anda bu mücadele bütün ciddiyetiyle devam ediyor. Biz terörle mücadele ederken onlar bizi başka bir yerden vurmaya çalışıyorlar. Ne diyorlar: Patlıcan diyorlar, biber diyorlar, patates diyorlar. Yahu düşünün bir merminin fiyatı nedir. Mehmedimin giyinip kuşanması bu mücadelenin bedeli nedir. Bunları bu iktidar başarıyorsa bunlar domates, biber konuşuyorlar.”