Erdoğan’dan yeni AB mesajı

Erdoğan’dan yeni AB mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile ilgili sözlerini yumuşattı. İstanbul’da açıklamalarda bulunan Erdoğan “Şu anda AB defterini kapatmış değiliz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Bosphorus Otel'de "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararına ilişkin açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz 100 kişi, 200 kişi, 300 mülteciye bakamazken bu ülke şu anda kendi sermayesinden, cebinden 3 milyon mülteciyi evelallah barındırıyor, bakıyor, her şey ortada. Avrupa Parlamentosu'nun son kararı, yıllardır zaten yaşadığımız bu gerçeğin bizzat kendileri tarafından ikrarıdır. Türkiye'nin AB tarafından bu şekilde tahkir edilmesi elbette bizi üzmüştür. Buna rağmen şu anda, bak şu anda diyorum, AB defterini henüz kapatmış değiliz. Ama karşımızdaki fotoğraf şimdilik bu konuda olumlu yönde beklentilere kapılmamıza izin vermiyor. Fakat şunu da hiç kimse unutmasın; Türkiye'nin önünde daima çok fazla alternatif mevcuttur ve bu alternatiflerden herhangi birisini değerlendirmek suretiyle biz yolumuza devam ederiz. Burada şu anda ifade etmeyi doğru bulmuyorum ama biz tabii bu alternatiflerle de görüşmelerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

“AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA SANARMIŞ”

Kıbrıs'ta devam eden müzakerelerle ilgili de konuşan Erdoğan, "Az önce Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız bir şeyler ifade etti. Aylardır yıllardır orada da yapılmakta olan görüşmeler var. Hep sürekli oyalama, oyalama... Taktik bu. Siz Kıbrıs'ı tamamen bize verin hiçbir şeye karışmayın. Hedef bu. Dur bakalım ya, orada bu kadar şehit kanı var. Neyi veriyorsun? Daha da ileri gidiyorum, utanmadan sıkılmadan, AB toplantılarına Kıbrıs adasının tamamının içinde yer aldığı bayrakla geliyorlar. Sizin bir defa böyle bir bayrağınız olamaz ya. Burada bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var. Sen, Güney Kıbrıs Rum yönetimisin. Kuzeyde de Türk Cumhuriyeti var. Bunu göreceksin. Bu da bir saygısızlıktır. Bu topraklar bizim olacak. Yönetimi tamamen bize ait olacak, böyle bu tür şeylerde olursa bu yürümez. 'Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış' bunların yaptığı bu" dedi.