Erdoğan'dan yeni parti açıklaması

Erdoğan'dan yeni parti açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ali Babacan tarafından kurulacağı ifade edilen yeni partiye ilişkin, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlar yol arkadaşımızdır, diğerleri dava arkadaşlığı dışındadır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, yeni partiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Partimin içerisindeki muvazzaf milletvekilleri arkadaşlarımın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Partimle şu anda hiçbir ilişkisi olmayanların bu tür bir çalışması varsa o da ayrı bir konu. Buna benzer haberleri biz de sizlerden duyuyoruz, başkalarından duyuyoruz.

Bugüne kadar buna benzer olayları biz geçmişte de çok yaşadık. Hatta grup kuracak şekilde milletvekili sayısı ile aramızdan ayrılanlar oldu ama şimdi tarih oldular. Kimse onları hatırlamıyor bile.

"DAVA ARKADAŞLIĞIMIZIN DIŞINDADIR"

Bundan sonra bir başkaları da ayrıldı, onlar da tarih oldu. Her siyasi partinin bunlar maalesef yaşam süreci içinde olan hadiselerdir.

Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı hep yoldaş olarak gördük ama yoldaş olmaktan çıkıp farklı istikamete gidenler oldu. Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Bu noktada çok da fazla dert edinmiyoruz. Beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim dava arkadaşlarımızdır. Olmayanlar kendi yollarına gider. Biz de yolumuza devam ederiz."