Erdoğan'ın ABD ziyareti kesinleşti

Erdoğan'ın ABD ziyareti kesinleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve görüşmenin neticesinde Erdoğan'ın ABD ziyaretini gerçekleştireceği belirtildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meseleler ve bölgesel gelişmeler ele alınırken, yapılan açıklamada, “İki lider, ABD Başkanı Sayın Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım Salı günü Washington’da görüşeceklerini yeniden teyit etmişlerdir” denildi.

Trump, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ile “çok iyi bir telefon görüşmesi” gerçekleştirdiğini vurgulayan Trump, “Erdoğan bana, çatışma esnasında kaçtıkları belirtilen, aralarında terörist Ebubekir el-Bağdadi’nin eşi ve kız kardeşinin de bulunduğu birçok IŞİD üyesinin yakalandığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Trump, görüşmede ayrıca Suriye sınırı, terörizmin ortadan kaldırılması, YPG/PKK ve diğer konuların ele alındığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gelecek Çarşamba 13 Kasım’da Beyaz Saray’da görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” değerlendirmesinde bulundu.