Erdoğan’ın Atatürk’ü eleştirdiği 10 Kasım konuşması okullara dağıtıldı

Erdoğan’ın Atatürk’ü eleştirdiği 10 Kasım konuşması okullara dağıtıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ü eleştirdiği 10 Kasım konuşmasının kitapçık olarak basılıp okullara dağıtıldığı ortaya çıktı. Erdoğan, söz konusu konuşmada "Atatürk'ün yaptığı işlerin de eksikleri, fazlaları olabilir” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım’da Atatürk’ü eleştirdiği konuşmasının kitapçık haline getirilerek okullara dağıtıldığı ortaya çıktı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan, 10Kasım'da yaptığı skandal konuşmayı kitapçık halinde bastırıp liselere dağıttırıyor. 14 yaşında çocuklara siyaset yapıyor. Okullar sizin siyasi laboratuvarınız, Ocaklarınız değildir” ifadelerini kullandı.

Mustafa Adıgüzel, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, 10Kasım'da yaptığı skandal konuşmayı kitapçık halinde bastırıp liselere dağıttırıyor. 14 yaşında çocuklara siyaset yapıyor. Okullar sizin siyasi laboratuvarınız, Ocaklarınız değildir. Velilerin izni olmadan, hangi hakla, devlete emanet edilen çocuklara bir siyasi partinin genel başkanı icraatlarını ve siyasi fikirlerini empoze etmeye kalkmaktadır? Metinde geçen ‘Başında bulunduğum hükümet’ tanımı ile zaten amacını açık etmektedir.

28 sayfalık kitapta tek bir Atatürk resmine karşın 6 tane Erdoğan resmi vardır. Atatürk’ün eksiklikleri de olabileceği, Sakarya’daki Tank Palet fabrikası, Suriye'ye yaptığımız askeri harekâtlar vb. 10Kasım'ı 2002’den başlayan bir “İcraatin içinden” programına çevirmiştir.

Tam 5 sayfa boyunca Osmanlı güzellemesi yaptığı metinde, Cumhuriyetle birlikte gerçekleşen harf devrimini “her şeyin sıfırlanması” olarak niteleyerek, 10 Kasım günü bu devrimi yapan Atatürk’ü hem de Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda eleştirmeye kalkıyor.

ep3uzibw4aatuty.jpg

Kitapta “Gazi Mustafa Kemal Ankara’daki Meclis’i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir.” gibi skandal bir ifade de vardır. Atatürk’e ilişkin birkaç olumlu ifade ise, etki etmeye çalıştığı kesimlere asıl maksadı olan siyasi fikirlerini empoze etmek için kullanılan bir yöntemdir.

Bütün velileri de öğrencileri de kendilerine verilmeye çalışılan Erdoğan'ın 10Kasım siyasi konuşma kitapçığını almamaya ve bu yaşta çocuklara yapılmış, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük siyasi operasyonu boşa çıkarmaya davet ediyorum.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yıldönümü nedeniyle Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada Atatürk’ü eleştiren ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, Osmanlı döneminde okuma-yazma oranının düşük olduğu yönündeki söylemlerin iftira olduğunu savunarak, "Atatürk'ün yaptığı işlerin de eksikleri, fazlaları olabilir” demişti.

Erdoğan, ayrıca “Cumhuriyetimize en büyük katkıyı başında bulunduğum hükümetler yapmıştır. Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadık" ifadelerini kullanmıştı

İlgili Haberler