Erdoğan'ın Başdanışmanı Karatepe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısını açıkladı!

Erdoğan'ın Başdanışmanı Karatepe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısını açıkladı!
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için 1 veya 2 sayısı üzerinde tereddüt ettikten sonra bunun kararını Cumhurbaşkanına bıraktıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, anayasa profesörü Şükrü Karatepe, yeni anayasayla ilgili çalışmaların devam ettiğini, 6 ay içerisinde 3 aşamalı hayata geçeceğini söyledi. Karatepe, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için 1 veya 2 sayısı üzerinde tereddüt ettikten sonra bunun kararını Cumhurbaşkanına bıraktıklarını belirterek, "Tahminim 1- 3 arasında değişecektir" dedi.

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılan referandumda kabul edilen Anayasayı hazırlayanlar arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı Prof.Dr. Şükrü Karatepe, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşama veda eden babası Ahmet Hamdi Gül'e taziye ziyareti için geldiği Kayseri'de son gelişmeleri, DHA'ya şöyle anlattı:

1 İLE 3 ARASINDA 

"Bakanlıkların sayısı belirlenecek. Ayrıca, cumhurbaşkanı da yardımcılarının sayı ve görevlerini belirleyecek. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için sayıyı 1 mi yazalım, 2 mi yazalım diye tereddüt geçirdik. Sonra 'Bunu Cumhurbaşkanı tayin etsin' dedi. Bunun anlamı şu; 1, 2 bilemediniz en fazla 3'tür, benim tahminim. Bunun rasyonilitesi var. Bugün Başbakanların istedikleri kadar yardımcı tayin etme yetkisi var. Ama etmiyorlar gördüğünüz gibi. Onun makul bir sayısı var. Hatta bir parti genel başkanı isterse kendisine 20 yardımcı seçebilir. Ama seçmiyor, makul bir sayıda tutuyor. Tabii bunu cumhurbaşkanı olacaklar belirleyecek. Ama tahminim, 1- 3 arasında değişecektir. Yardımcı sayısında abartı olmayacaktır.

 

İlgili Haberler