Erdoğan'ın Bulgaristan göçmenleri için söyledikleri yeniden gündem oldu

Erdoğan'ın Bulgaristan göçmenleri için söyledikleri yeniden gündem oldu
Son dönemde artan göçmen tartışmalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi döneminde yaptığı Bulgaristan göçmenleri konuşması yeniden gündem oldu.

Erdoğan'ın Bulgaristan göçmenleri için söyledikleri yeniden gündem oldu

Taliban’dan kaçan Afgan göçmenlerin, sınırdan elini kolunu sallayarak geçmesinin ardından artan göçmen tartışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulgaristan göçmenlerine ilişkin yaptığı bir konuşmayı yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan''ın Refah Partisi döneminde Bulgaristan göçmenleriyle ilgili yaptığı bir konuşmanın görüldüğü videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontrolsüz bir şekilde Türkiye''ye gelen göçmenlerin yaratacağı sorunlardan bahsediyor.

İşte sosyal medyada yeniden gündem olan o konuşma:

“Ne dedi Bulgaristan’a, ‘Gelin.’ Dedi. Ne kadar varsa gelin. İsterse Todor Jivkov da (Bulgaristan Komünist Dönemi Son Devlet Başkanı) gelsin. Gelin, diyorsun ama bak Ahmet, Mehmet asgari ücrete talim. Ülke insanı aç. Kadınını satıyor, kızını satıyor, çalıştırıyor. Sen buna çözüm bulamamışken, gelin, diyorsun.

Bunları nereye yerleştireceksin? Kapıkule’de bir anons; ‘Muamelesi biten soydaşlarımız istediği yere gidebilir. 780 bin kilometrekare emrinize amadedir.’ Tabi bu insanlar geldi. Kim geldi? Casus mu, değil mi? Bir de bakıyorsunuz, Ercüment Konukman (Anavatan Partisi Kurucusu) “Gelenlerin arasında 5 bin casus” var diyor. Ey Allah’ım Ya Rabbim! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Bu nasıl bir devlet anlayışı?”

İlgili Haberler