Erdoğan’ın cenazesine kimler gelir?

Hazreti Ali’den bir hadis rivayetidir ki, “İnsanlar ruhen yaratıldıklarında birbiriyle tanışırlar. Ruhlar aleminde birbirini seven ve sayanlar, bu dünyada da tanışır ve birbirini sever sayarmış. Ruhlar aleminde birbirini sevmeyen, bu dünyada da sevmezmiş!”
Ölümden sonra da insanlar kıyamet günü mahşer yerinde sevdikleriyle birlikte haşrolunur! Veya kişi, öbür dünyada da sevdikleriyle beraberdir.
AKP İstanbul Milletvekili ve ilahiyatçı Prof. Dr. İrfan Gündüz, “Tasavvufta rabıta kavramı” başlıklı yazısında şöyle diyor:
“İnsanların, sevdiklerinin davranışlarına büründüğü ve onların davranışlarını benimseyerek onlar gibi olduğu bilinen bir gerçektir. ‘Bir topluluğa kendisini benzetmeye çalışan onlar gibi olur ve onlardan sayılır’ hadisi de her halde bu realiteyi doğrulamaktadır. Modern psikolojide grup dinamiği veya grup psikolojisi denilen bu durum, birbirini seven ve birbirine bağlı olan toplulukların arasında bulunan sevgi bağını ve yakınlığı göstermesi bakımından ilgi çekicidir.”

***

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mustafa Kamalak’ın, Necmettin Erbakan’ın cenaze töreni hakkında yaptığı açıklama bana bunları hatırlattı. Kamalak, kendilerine gelen bilgilere göre 60 civarında ülkede Erbakan için gıyabi cenaze namazının kılındığını belirterek, birçok ülkeden devlet büyüğünün cenaze namazına iştirak edeceğini kaydetti. Erbakan’ın çok sevdiği, Bosna Hersek’in merhum “Bilge Devlet Başkanı” Aliya’nın da mezarından toprak getirileceğini ifade eden Kamalak, cenaze törenine gelecekler arasında Tunus Nahta Hareketi lideri Raşit El Gannuşi, İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Fas El Tevhid vel Islah Hareketi Genel Başkanı Muhammed Handavi, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Saadettin Osmani, Hindistan Cemaati İslami’nin Genel Başkanı Mevlana Celaleddin Ömeri, Pakistan İslam Cemaati Başkanı Gazi Hüseyin Ahmed, Keşmir önderlerinden Prof. Elifüddin Turabi, Endonezya Adalet ve Refah Partisi Başkanı Lütfi Hasan İshak, Sudan Eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Seheb gibi bir çok cemaat önderinin bulunduğunu belirtti.
Çünkü kişi, kabirde de kıyamet günü de sevdikleriyle beraberdir.

***


Elbette bildiğimiz hidrojen, oksijen, demir, bakır; çinko gibi elementlerden oluşan insan vücudu, Tayyip Erdoğan’ın da sık sık hatırlattığı gibi iki metreküplük bir çukura atılır ve üstü toprakla kapatılır ama ruhu yaşamaya devam eder. Bütün insanların inançlarında bu kabul vardır.
İslam inancına göre şu anda kimleri seviyorsak, kim bizi seviyorsa cenazemizde de onlarla birlikte olacağız, kabirde de mahşer yerinde de..
Peki Allah gecinden versin; Tayyip Erdoğan’ın, Abdullah Gül’ün cenazelerine kimler gelecek? Şöyle bir hafızanızı yoklayın bakalım!
Tabii hepimiz “Benim cenazeme kimler gelecek?” diye sormak durumundayız!
AKP iktidarı ile birlikte Türk toplumu, kendisini neye benzetmeye çalışıyor, Türkiye’yi yönetenler, kiminle beraber oluyor, Türkiye’nin yer altı ve yer üstü servetlerini, vatanın sinir sistemi olan haberleşmeyi, dolaşım sistemi olan bankaları, sindirim sistemi olan gıda sektörünü kimlere teslim etti? (Satılan varlıkların listesi bu sütuna sığmaz..)

***

Ne demişti peygamberimiz?
Kişi kıyamette de sevdikleriyle beraberdir; değil mi?
Demek ki Batı sermayesi ile işbirliği içinde olan AKP’ye oy verenler, aslında İslâmi gayelerle değil, edinecekleri kişisel çıkarları için bu yönelim içindedir. Kimse  “Benim, vatanın bütün değerlerinin satıldığından, milletin etnik parçalara bölünmeye çalışıldığından haberim yoktu” diyemez.
Benden uyarması!

Yazarın Diğer Yazıları