'Erdoğan'ın Challenge yaşattığı aileler '

Son günlerde sosyal medyada bir akım var. ''#10YearsChallenge'' adında bir etiket altında milyonlarca insan paylaşım yapıyor. Paylaşımların içeriği ise kişilerin 10 yıl içerisinde gösterdikleri değişimi eski ve yeni iki fotoğrafla ortaya koymak.

O zaman gelin biz de AKP iktidarı döneminde 10 yıllık değişimi dudak uçuklatan bir ismi ''Challenge'' yapalım.

Adı: Ethem Sancak.

Hani...

Sancak ailesinin en meşhuru, üniversite yıllarında Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin (TİKP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nı yapan, Soros destekli TESEV'in kurucusu, AKP dönemindeki aldığı destekler ile FORBES'in açıkladığı Türkiye'nin en zengin yüz ailesinden biri olan kişi.

Hani...

Sabah Gazetesi'nden Şelale Kadak'a yaptığı açıklamada "Ben Türk değilim, ben Arabım. Türk vatandaşıyım ve onur duyuyorum ama ben aslen Arabım. Ben Türk olmaktan mutluluk duymam, üzülürüm. Aslımı niye inkâr edeyim ki? Aslını inkâr eden haramzadedir" demişti.

Hani...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili olarak "Bir Arap atasözü der ki 'Sana anam babam feda olsun' ben de Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, çocuklarım feda olsun" demişti.

Hani...

"Erdoğan'ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlânâ ile Şems'in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor" demişti.

Hatırladınız mı?

Hadi canım nasıl olur hatırlayamazsınız?

O zaman tanıtımı biraz daha detaylandıralım!

1987 yılında Es Ecza Deposu'nu, 1989'da ise kozmetikte faaliyet gösteren Esko Itriyat'ı ve 1993 yılında Hedef Ecza Deposu'nu kurdu.

Kurduğu Hedef Ecza Deposu'nu Alliance Boots'la birleştirerek Hedef Alliance adlı bir ilaç dağıtım tekeli kuran Sancak, AKP iktidarı büyüdükçe ailesini de "büyütmeyi" başardı.

Hatta 2005 yılında bu büyüme gözlerden kaçmadı ve 2005'te "Yılın Girişimcisi", 2007'de Bülent Arınç'ın başkanlığı döneminde "TBMM Millî Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülü"(!) verildi.

TMSF tarafından Çukurova Grubu'na ait Interbank'tan kaynaklanan borçlarından dolayı el konulan Akşam gazetesi ve SkyTürk 360 Televizyonu, 2013 Kasımda 62 milyon dolar bedel üzerinden Ethem Sancak'a satıldı.

Ethem Sancak, böylece, Skyturk 360 televizyonu ve bünyesinde 2 ulusal gazete; 1'i haftalık, 4'ü aylık olmak üzere 5 dergi ve 1'i ulusal, 1'i bölgesel olmak üzere 2 radyo kanalı sahibi oldu.

Ethem Sancak, AKP MKYK üyeliğine seçildiği zaman, Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 ve 360 televizyonlarının bünyesinde bulunduğu Es Medya'yı kime sattı dersiniz.

Hasan Yeşildağ.

Hani...

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında verilen hapis cezasının ardından bilerek küçük bir suç işleyerek ondan önce Pınarhisar Cezaevi'ne giren, Erdoğan'ı cezaevinde bizzat karşılayan ve 4 ay boyunca bütün görüşmelerini düzenleyen Hasan Yeşildağ.

Ethem Sancak, TMSF'nin 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardığı BMC'yi 751 milyon liraya satın aldı. Alınan sadece BMC markası değildi tabii ki. Bu alım işlemi ile BMC'nin Bornova'da kurulu fabrikanın 220 dönümlük arazisinin de sahibi oldu.

21 Nisan günü Resmî Gazete'de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile bel ve boyun fıtıkları üzerine yapıştırılıp sökülen "Yakı" benzeri bir banda devletin para ödeyeceği hükme bağlanmış ve bant başına 350 lira ödenmesi de kararlaştırılmıştı. Bu bandı tek bir firma, Artcure markası ile satıyor. Tebliğ çıkmadan önce 125 lira bedel ile satıyordu bu tebliğden sonra 350 TL'ye satmaya başladı.

Firma kimindi?

Sancak ailesinin...

Sancak ailesinin AKP iktidarı zamanındaki yükselişi hayvancılık, tarım, inşaat gibi sektörlerde yaptıkları yatırımlar ile devam etti, ediyor. Bu ailenin aldığı ihaleleri, aileye sağlanan destekleri yazmak için köşe değil kitap lazım.

Ancak en son Sakarya'da 'Tank Palet Fabrikası' olarak bilinen 1,8 milyon metrekare üzerine kurulu 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün özelleştirme kapsamına alınması tüm Türkiye'de deyim yerinde ise deprem etkisi yarattı.

Tepkiler çığ gibi büyüdü ve TBMM'de tartışmaya açıldı.

Bu sayede bizler de fabrikanın Ethem Sancak ve Katar ortaklığına devredildiğini öğrenmiş olduk. Gerçi Cumhurbaşkanı "özelleştirme değil belli kısıtlamalar çerçevesinde BMC'ye devir edilmesidir" dedi.

Ama geçmiş tecrübeler ile sabit olduğundan herkes ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Nasıl olur diye herkes düşünürken Odatv Perşembe akşamı Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından ilk kez düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi, 12-13 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya ait konuşmalardan bir bölüm yayınladı.

Konuşmalar arasında BMC'nin patronu Ethem Sancak'ın sözleri dikkat çekti.

Aynen şunları söylüyordu:

"Liderimiz bana dedi ki; 'Sen o otomotiv şirketinin altından kalkabilir misin?' Valla ne emrederseniz onu yaparım. Ama buna gücüm yetmeyebilir. Elimdeki varidatım bu. Savunma sanayine girmek o gün için bir macera. Ben de eski bir sosyalist yeni bir Müslüman olarak kardeşlerim arasında adil bölüşmüştüm serveti. 16'da bir parçası kalmıştı. Dedim; 'Bu para var. Bununla alınabiliyorsa ihaleye gireyim. Ama diyelim ki aldım. Bunu emrettiğiniz gibi güçlü bir sanayi şirketi haline getirebilmem için güçlü bir fon olması lazım arkamda. 'Ne yaparız' dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz. Katar'la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar'a. Emir de sizi kırmaz. Katar devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun sayın Emir'i aradı o da kırmadı. BMC'nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük."

İnanılır gibi değil!

Türkiye'nin dev markalarından biri olan BMC bu şekilde satılmış. Sayın Cumhurbaşkanı al demiş, almış kafasına göre satmış Cumhurbaşkanı şunu da yanına al demiş onu da almış. Bu arada bahsi geçen Talip Öztürk, Metro Turizm'in sahibi yargılandığı bir davada "cinayetin azmettiricisi" iddiasıyla müebbet hapis cezası alan ve yurt dışına kaçan Metro Holding'in patronu Galip Öztürk'ün kardeşi.

Türkiye'nin hali budur değerli dostlar.

Kurumlar yandaş iş adamlarına bu kadar hoyratça ve bu kadar fütursuzca peşkeş çekilmektedir.

Bunun adı YAĞMA'dır. Bunun adı TALAN'dır.

 

Yazarın Diğer Yazıları