Erdoğan'ın damadı Bakan Albayrak İstanbul'da konuştu

Erdoğan'ın damadı Bakan Albayrak İstanbul'da konuştu
İstanbul'da konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türk milleti değil tek millet" söyleminin ardından "kim tek milletten rahatsız oluyorsa defolsun gitsin" açıklamasında bulundu.

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) düzenlediği çalıştayda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MMG'nin değişen Türkiye'nin özellikle son 15 yıllık yolculuğunda oldukça önemli yerde olduğunu ancak henüz istenen seviyeye ulaşamadığını söyledi.

Albayrak, dünyanın kritik dönemlerden geçtiği bu günlerde, yüzyılın kaderinin yeniden yazıldığı bu dönemde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve MMG'nin çok önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

Eski dönemde mühendis ve mimarların, toplumun sadece belirli bir kesiminin seçtiği meslekler olduğunu hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti:

"Hakiki anlamda toplumsal değerleri temsil eden kişilere bakıldığında, muhafazakar kesim, çocuklarının toplumsal değerlerinden kopmasından korktuğu için onları okutmak istemiyordu. Menderes sonrası dönemde bu kırıldı ve aileler çocuklarını büyük şehirlere gönderdi. Ben de bu dönemin ilk temsilcilerinden birinin oğluyum. Özal'dan sonra ise rekabetçi bir kesim yetişti. Ancak 1991'den bu yana çok istenen düzeye gelinemedi."

Albayrak, ülkenin büyük ve güçlü bir Türkiye idealine kavuşması için alt katmanların hepsine iş düştüğünü belirterek, yerli mimar ve mühendislere güvenmenin önemine işaret etti.

Yaşanan tüm bu süreçlerin kendilerine başka fırsat ve ufukların önünü açtığını belirten Albayrak, "Yerli ve milli mimar ve mühendislik, bu toprakların ekmeğini suyunu tüketip bu topraklara ihanet içinde olmamaktır. Hele ki 15 Temmuz'un ardından…. Artık kaybedecek bir saniyemiz yok. Yeni bir yüzyıl ve dünya inşa edilirken, bunun temel ayaklarından biri olan yerli ve milli mühendislik alanında çıtayı aşağıda tutma lüksümüz yok." diye konuştu.

Türkiye'nin dünyaca meşhur firmalarının olması gerektiğinin altını çizen Albayrak, bazı mimar ve mühendislerin 80 yıldır hiçbir şekilde Türkiye'yi temsil edemediğini, "malum" medeniyet ve milletlerin ortaya koyduğu eserlerin kopyasından başka bir şey ortaya koyamadığını ve çığır açamadığını söyledi.

"Tek millete karşı çıkan defolsun gitsin"

Bakan Albayrak, dünyada zenginliğin ve gücün her geçen gün Batı'dan Doğu'ya kaydığını ve dünyayı zor günlerin beklediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Andersen'den masallar dönemi bitti. Biz artık yaşayarak öğreniyoruz. Yüzyıllardır bu topraklardaki darbe girişimi ilk defa başarısız oldu. Bu millet artık öyle cesaretli ve farkında ki sahip olduğu kazanımlara başta da lideri olmak üzere sahip çıkıyor, elhamdülillah… Eğer birlik ve beraberlikte Türkiye gelecek 10 yıl ayakta kalırsa, bu millete kimse hiçbir şey yapamaz. Bu yüzyılın kaderi de bunun üzerine şekillenir. Tek millete karşı olmak, bu topraklardaki 80 milyonu bir millet olarak görmemek demektir. Tek millete kim karşı çıkıyorsa, defolsun gitsin. Kimse kusura bakmasın, biz bu bayrağa yüzyıllardır el değdirmedik, yere düşürmedik. Onlar başta olmak üzere, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütlerini dağlarda inlerine gömdük. Bu bayrağa el uzatanları da aynı şekilde gömmeye hazırız. Eğer bu anayasa ile ülke bölünecek olsa, en ön safta Kandil olur, FETÖ olur. Kusura bakmayın bu toprağın santiminde gözü olanı gömeriz. Aksini söyleyen defolsun gitsin."

İlgili Haberler