Erdoğan'ın davetini kimler reddetti?

Erdoğan'ın davetini kimler reddetti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs 1919'un 100. Yılında Samsun’da gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerine tüm partilerin genel başkanlarını davet etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise Samsun’da düzenlenecek olan bu etkinliğe katılmayacağı söylendi.  Ancak, daha sonra fikrini değiştiren Bahçeli'nin Samsun'da yapılacak törenlere katılacağı duyuruldu.

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ise davete henüz bir cevap vermedi.

Liderlerin 19 Mayıs Pazar günü programları ise şu şekilde:

MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Samsun’da olacak.

Meral Akşener de Ankara’daki kutlamalara katıldıktan sonra Samsun’a gelecek.

Akşener Saat 17.00’de İlkadım Belediyesi’ni ziyaret edecek. 17.30’da ise İlkadım Belediyesi yeni hizmet binasında ise Genel İdare Kurulu’nun toplantısı gerçekleşecek. Akşener daha sonra Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek iftar yemeğine katılacak.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

AKP İl başkanlığından edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın programı şu şekilde:

"Etkinlikler çerçevesinde 19 Mayıs Pazar günü saat 13.30'da Samsun Tütün İskelesi'nde (Kurtuluş Yolu) 16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan Piri Reis gemisi ile Samsun'a gelen gençler tarafından Samsun'a ulaştırılan ve yine Dragon Bot yoluyla Samsun'a getirilen bayraklar Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız, burada katılımcılara ve hemşehrilerimize hitap edecektir. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımız, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan "1919 Bitmeyen Yolculuk" adlı dramatik sahne gösterisini izleyecektir. Cumhurbaşkanımız iftarını da Samsun'da yapacaktır."

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir'de yapılacak törenler sonrası Samsun'a gelmesi bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Samsun programı şu şekilde:

Saat 14:00'de Atakum İlçesi Yalı Kafe'de CHP MYK Toplantısı yapılacak. Bu toplantıya Kılıçdaroğlu katılacak.

15:00'de Atakum Yalı Kafe'de CHP MYK'nın 100. Yıl Bildirgesinin okunması

16:00- 19:00'da Atakum ve İlkadım Belediye ziyareti ve diğer ziyaretler

19:50'de 100. Yıl Meydanı (Emek Park) iftar yemeği

21:30'da 100. Yıl Meydanı (Atakum Emek Park) Kıraç ve Niyazi Koyuncu konseri.