Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen'in annesi son yolculuğuna uğurlandı

Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen'in annesi son yolculuğuna uğurlandı
'15 Temmuz darbe girişimini ondan öğrendim" dediği eniştesi Ziya İlgen’e taziye ziyaretine bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdek Hacı Ömer Camisi'nde Zümriye İlgen için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a darbe girişimini haber vermesiyle kamuoyunun gündemine gelen eniştesi Ziya İlgen’in annesi 89 yaşındaki Zümriye İlgen  tedavi gördüğüBursa’daki hastanede hayatını kaybetti. Zümriye İlgen, Balıkesir'in Erdek ilçesinde son  yolculuğuna uğurlandı.  Zümriye İlgen’in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

ERDOĞAN VE YILDIRIM CENAZE TÖRENİNE KATILDI 

 Erdek Hacı Ömer Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan  Bayraktar, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,   Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan üyesi  ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, İstanbul Büşükşehir Belediye  Başkanı Kadir Topbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, eski  milli futbolcu Rıdvan Dilmen, merhum İlgen'in ailesi, yakınları ve vatandaşlar  katıldı.

'ANNE DERDİM'

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrası cami avlusunda yaptığı  konuşmada, Zümriye İlgen'in dışında 2 cenazenin daha olduğunu anımsatarak  "Rabbim, iki hanım ve kardeşimizin mekanlarını inşallah ali eylesin, cennetiyle,  cemaliyle müşerref kılsın." dedi.  Zümriye İlgen'i yakından tanıdığını dile getiren Erdoğan, şunları  söyledi: "Ben gerçekten hem dünürümüz olan Zümriye annemizi iyi tanıdım, iyi  bildim ve gerçekten adeta salihat-ı nisvandan bir hanımefendiydi. Zaten gönül  kırmak gibi bir şey onun yaşamında söz konusu değildi ve diğer kardeşlerimin de  aynı noktada olduğuna şehadetle ben de inanıyorum. Tabii bütün arzumuz,  temennimiz sevgili Peygamberimizin Liva-ül Hamd ve müsemma sancağı altında  toplanmaktır. Arzumuz, temennimiz hep budur ama işte görülen şu ki ölüm bizler  için en büyük vaizdir, vaazdır. Buradan nasibimizi almak çok çok önemli. Geldik,  gidiyoruz... Gideceğimiz yer belli. Topraktan geldik, tekrar toprağa dönüyoruz  ama şunu bilmemiz lazım ki biz biraz sonra toprağa defnettiğimiz bu  kardeşlerimizden cismen kopuyoruz ama ruhen kopmuyoruz, yine beraberiz. Rabbim  inşallah sizlerin de dualarıyla taksiratlarını inşallah hasenata tebdil etsin.  Makamlarını cennet etsin. Ben annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme 'Annem'  derdim çünkü onda da bu haletiruhiyeyi görürdüm. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı  duyduğum birisiydi. Ben tekrar 3 kardeşimize hakkınızı helal etmenizi istiyorum."

ÜÇ KEZ HELALLİK İSTEDİ   

Erdoğan, cami avlusunu dolduranlara üç kez, "Hakkınızı helal ediniz"  çağrısında bulundu. Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve  Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Zümriye İlgen'in tabutunu omuzladı. Camiden  çıkarılan cenaze, şehir mezarlığına götürüldü ve toprağa verildi. Defin sırasında  gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kız kardeşi Vesile İlgen ile evli olan Ziya  İlgen’in 89 yaşındaki annesi Zümriye İlgen, Bursa'da tedavi gördüğü Şevket Yılmaz  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sabaha karşı vefat etmişti.