Erdoğan'ın erken seçim vaatleri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs konusunda alınan önlemleri, "12 Mart'ta şahsımın Başkanlığında" ve  "13 Mart'ta ülkemizdeki vaka sayısı 5'e çıktı. Aynı gün yine şahsımın başkanlığında…" diyerek televizyonların canlı yayınlarında madde madde açıkladı.

Baştan sona dinledim ve tamam erken seçim için adım attı dedim.

Toplantıya katılanların birer boşluk ile oturması bir yana Erdoğan'ın "şahsı ve ailesi" için koronavirüs salgınından korktuğunun delili toplantıyı sarayında değil Çankaya Köşkünde düzenletmesiydi.

Erdoğan özetle dedi ki;

- "Özellikle son 17 yılda ülkemizin temel hizmet alanlarında ve altyapısında gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşüm sayesinde hamdolsun Türkiye bu sürece olabilecek en hazırlıklı şekilde yakalanmıştır.

- Yaşadığımız süreci, gerisindeki bu derin arka planı ve belirsiz geleceği göz önünde bulundurarak değerlendirmemiz gerekiyor.

- Bir yandan önümüzdeki sorunun çözümü için gayret edecek, diğer yandan da geleceğimizi en güçlü şekilde inşa etmenin mücadelesini vereceğiz.

- Hani diyorlar ya işte istihdam durdu? 20 bin öğretmen, hayırlı olsun dedik.

- Bunun için büyük ve güçlü Türkiye hedefimize, 2053 ve 2071 vizyonlarımıza olan bağlılığımızı artırarak hep birlikte daha çok çalışacağız.

 Dünyanın yöneldiği istikamette önceden mesafe kat etmiş bir ülke olarak inşallah 21. asrı Türkiye'nin asrı hâline getireceğiz.

- Türkiye'nin en büyük gücü birliğidir, beraberliğidir, kardeşliğidir. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu sıkıntılı süreci de bırakınız tökezlemeyi veya yıkılmayı, daha da güçlenerek atlatacağımıza tüm kalbimle inanıyorum."

"Şimdi bu 2 aylık direnme sürecini de en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum" cümlesi var ki Erdoğan'ın "Korona Virüs" salgınını siyaseten kullanabileceğinin işareti sayılabilir.

En düşük emekli maaşının yüzde 50 artış ile bin liradan bin 500 liraya yükseltilmesine gelince sormam gerekir:

Diğer emeklilerin günahı ne?

Bin 600 lira ya da üzerinde maaş alan emeklilere tek bir lira zam yok ama bin lira ve altında alanlara en az yüzde 50 zam var.

Adalet bu mudur?

Emeklilikte yaşa takılan EYT'lileri, SGK bütçesi açık veriyor diye mağdur et…

Emekliler arasında zam ayrımı yap…

Tek kişilik rejim işte budur.

Değerli okurlarım,

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doktor Güle Çınar'a yapılan bir yargısız sosyal medya infazından söz edeceğim.

Eğitim konuşması izleyenlerden tarafından cep telefonu ile çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmış.

Umrecilerden bahsetmesi bazılarını rahatsız etmiş ki başhekimlik uzman doktorunun özür dilemesini istemiş.

Uzman Doktor Güle Çınar özetle şu açıklamayı yapmış:

"COVID-19 küresel salgınının ülkemizi de etkilemesi sonucu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde yaklaşan enfeksiyon salgınına yönelik hastane hazırlıkları, sağlık alt yapısının yeniden düzenlenmesi, eylem planı, personelin uyum eğitimi çalışmaları gibi faaliyetler içinde, çok az uykuyla, çok yoğun çalışmayla günlerdir yer aldım, yer almaya da devam ediyorum.

Siyasi ya da infial amaçlı bir söylemim yoktur, asla da olamaz. Maalesef, gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır.

Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür diliyorum."

Araştırdım başhekimlik, cep telefonundan gizli çekim yapanlar konusunda gereğini yapmamış.

6. sınıf öğrencileri Dr. Çınar'a açıklama yaparak sahip çıktılar:

"Uzman Doktor Güle Çınar'ın açıklamalarının gizli olarak kaydedilip-kesilerek sosyal medya üzerinden servis edilmesi ve ardından gelişen olayları üzüntü ve hayal kırıklığıyla izledik.

Hepimizin öğrencilik hayatında anlamlı izler bırakan, salgın sürecinde gece gündüz demeden zor şartlar altında çalışan ve hekimlik hayatı boyunca çalışmalarıyla herkesin saygısını kazanmış bir bilim insanı olan Uzm. Dr. Güle Çınar'ın kasıtlı olarak zor durumda bırakılmasından son derece rahatsız olduk.

Sayın Uzm. Dr. Güle Çınar'ın özür dilemesini doğru bulmuyoruz.

Bu olayda 'asıl özür dilemesi gereken kişi/kişiler olan', söz konusu gizli kaydı gerçekleştiren kişi/kişilerin yönetimce tespit edilip hak ettiği şekilde cezalandırılmasını ümit ediyor ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

Ablamızın' her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Emeklerin için sana minnettarız Güle Abla!"

Değerli okurlarım,

Bilim insanına tuzak kuranların cezalandırılması için Ankara Üniversitesi Rektörü Sayın Profesör Doktor Erkan İbiş'e çağrı yapıyorum.

Gizli kamera suçluları bulunsun ve gerekli yaptırım mutlaka uygulansın…

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları