Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki, RTÜK’e çok sert çıktı

Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki, RTÜK’e çok sert çıktı
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, RTÜK’ün son dönemdeki uygulamalarına tepki göstererek, “RTÜK’e biri söylesin; devletin ve milletin başına buyruk fedaisi değil, kanunun emir ve hizmetinde bir görevli” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Bekli, RTÜK’ün son dönemdeki uygulamalarına tepki gösterdi.

RTÜK’ü “mahkeme gibi” davranmakla eleştiren Beki, “RTÜK’e biri söylesin; devletin ve milletin başına buyruk fedaisi değil, kanunun emir ve hizmetinde bir görevli” dedi ve “Kuru hamasetle rüzgar yapmayı” siyasilere bırakmasını öğütledi.

Akif Beki’nin “Dışlanmaları dışlananların mı suçuymuş!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Eli daha ağır bir kamu kurumu, burnundan kıl aldırıyor. Ama güya özgürlüklerin koruyucusu RTÜK eleştiriye açık değil, yan bakanı dahi haşlıyor.

Başkan Şahin, ‘haksız ve siyasi’ denilen cezaları savunurken TV’lere skandal bir ültimatom da vermişti. İktidarın koronayla mücadele başarılarını anlatmayanları cezalandırmakla tehdit ediyordu. Devletle milleti böldükleri gerekçesiyle...

Yeni RTÜK deklarasyonu da devletin ve milletin hizmetinde olduklarından, halkı aldatanlara taviz vermemekten, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenleri cezasız bırakmamaktan söz ediyor.

BDDK, hangi kanunun hangi maddesine dayanarak yetki kullandığını izah etmeye uğraşıyordu.

RTÜK ise tepki çeken cezaları hangi kanun ve yetkiyle kestiklerini izah yerine siyasi bildiri yayınlıyor.

Polemikçi, laf yetiştiren ağız kavaflıklarını geçtim de şu cümleyi geçemedim:

“RTÜK, dün olduğu gibi bugün de halkı dolandırmaya ve kandırmaya çalışan, istismar eden, sözde yayıncılık yapanlara karşı hiçbir taviz vermeyecektir.”

Kimin sözde kimin özde yayıncılık yaptığına hangi yetkiyle karar veriyor RTÜK? Mahkeme mi bu!

RTÜK’e biri söylesin; devletin ve milletin başına buyruk fedaisi değil, kanunun emir ve hizmetinde bir görevli. Bize hangi işlemi hangi kanunla yaptıklarını anlatacak.

Kuru hamasetle rüzgar yapmayı da siyasilere bırakacak.

Hem kanun eyleme bakar, kalbe bakmaz. Kanun uygulayıcısı olarak RTÜK’e hatırlatırım: Vesayet kurumları da bir zamanlar AK Parti adaylarına karşı ‘sözde değil özde laik cumhurbaşkanı’ arıyordu!"