Erdoğan’ın eski danışmanından transfer yasası teklifi: Muhalefete geçiş gayri ahlaki olsun

Erdoğan’ın eski danışmanından transfer yasası teklifi: Muhalefete geçiş gayri ahlaki olsun
Karar yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında milletvekili transferlerini önlemeye yönelik yapılacak düzenleme için iktidara ironik bir teklifte bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında danışmanı olan Karar yazarı Akif Beki, AKP’ye bir milletvekili transfer yasası önerisinde bulundu.

Beki, “Muhalefetten iktidar partilerine her türlü transfer ahlaki, diğerleri gayri ahlaki sayılsın.  'Yalnızca iktidar partilerinden muhalefete geçişlerle muhalefet partileri arasındaki değiş tokuşları bağlar' hükmü konsun mesela. İster milletvekili, ister belediye başkanı; ayrım gözetilmeden. Amaç, ahlak dışı transfere tedbir almaksa...Seçim hesabıyla alakası yoksa...Bu kriter, çok daha tutarlı ve inandırıcı olmaz mı?” diye yazdı.

Belediye Başkanları ne olacak?

Milletvekili transferini “siyasi ahlak sorunu” olarak tanımlayan AKP’nin daha dün Saadet Partili Tavşanlı Belediye Başkanı’nı AKP’ye kattığına da dikkat çeken Akif Beki, “Milletvekillerinin bir partiden seçilip başka bir partiye geçmesi, siyasi ahlak sorunu da belediye başkanlarının değil mi?” diye sordu.

AKP’nin, CHP’yle İYİ Parti ve Saadet’ten belediye başkanı transferlerine kaldığı yerden devam ettiğini yazan Beki, sorularına şöyle devam etti:

“Belediye başkanı parti değiştirince...A partisini göstererek aldığı oyu B partisinin eline toka etmiş olmuyor mu?

Milli iradeyi yanıltmaya, sandık sonucunu seçmenin rızasını sormadan değiştirmeye girmiyor mu bu da?

Milletvekili transferlerini yasaklama veya zorlaştırma gerekçesi, baskın seçim değil de siyasi ahlak deniyor.

Belediyeleri de kapsamıyorsa kim inanır?”