Erdoğan’ın eski doktoru Turhan Çömez Bekir Bozdağ’ı fena yakaladı. Almanya’ya posta koyan bakan ne diyecek

Erdoğan’ın eski doktoru Turhan Çömez Bekir Bozdağ’ı fena yakaladı. Almanya’ya posta koyan bakan ne diyecek
Almanya’da Türkiye’nin Berlin Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medyadan tepki gösterdi. Turhan Çömez ise Bozdağ’ın paylaşımını alıntılayarak Suudi Arabistan ve Cemal Kaşıkçı davalarını hatırlattığı paylaşımında, “Ah Bekir Bey Ah!..Oysa sen, Hem görülmekte olan davayı verdin, Hem de ayağına gittin…” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti geniş yankı uyandırdı.

Ziyaretin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Riyad’a iade edilmesinden üç hafta sonra gerçekleşmesi dikkat çekerken Halk TV''den Seyhan Avşar’ın haberinde Kaşıkçı davasının 50 milyon dolara Suudi Arabistan''a satıldığı iddia edildi.

Diğer taraftan Almanya, iş adamı Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Duruma tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Türkiye’nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.

Kraichtal ve Backnang yangınını,Solingen Faciası,Ludwigshafen Yangını,Hanau''da ırkçı terör saldırısı ve NSU Davası gibi nice katliamın faillerinin yargılandığı davalarda Almanya’nın hukuku nasıl ayaklar altına aldığına tüm dünya şahittir. Almanya Türkiye’ye değil kendine baksın.

Türkiye tam bağımsız bir devlettir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı da tam bağımsızdır. Türk hakimleri;Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdan kanaatlerine göre hüküm verirler. Haddini aşan Almanya’yı kınıyorum ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyorum.

Bakanın bu paylaşımını alıntılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez ise paylaşımında, “Ah Bekir Bey Ah!..Oysa sen, Hem görülmekte olan davayı verdin, Hem de ayağına gittin…” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler