Aman Saray duymasın | Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez AKP'li vekillerin çektiği operasyonu deşifre etti

Aman Saray duymasın | Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez AKP'li vekillerin çektiği operasyonu deşifre etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında 2,5 milyon vatandaşın katıldığı 8 sivilin yaşamını yitirdiği, 9063 kişinin yaralandığı Gezi olaylarına katılanlar için kullandığı 'sürtük' ifadesi tartışılmaya devam ediyor. Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez'in "müfredata -ahlak ve adap- dersi konulsun" paylaşımı dikkat çekti.

Erdoğan, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''nda Gezi protestocularına ilişkin kullandığı ''sürtük'' ifadesi tepki çekmiş; Erdoğan burada yaptığı konuşmayla ilgili "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk" demişti.

Erdoğan''ın Gezi eylemcilerine yönelik kullandığı ''sürtük'' ifadesi RTÜK gündemine alınmamış; CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu''nun “Bu lafı iade ediyorum Cumhurbaşkanı’na. Değerli arkadaşlar, eşimle, çocuğumla gittim…” cümleleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP''li Cevdet Yılmaz tarafından “Temiz ve düzgün bir dil kullanmak zorundasınız” diyerek kesilmişti.

Gündeme bomba gibi düşen, Erdoğan''a tepkilerin ardı arkası kesilmeyen ''sürtük'' kelimesiyle ilgili Erdoğan''ın eski doktoru ve sağ kolu Turhan Çömez''den dikkat çeken bir tweet geldi.

Turhan Çömez''in paylaşımı şöyle;

"AKP''li vekiller "müfredata -ahlak ve adap- dersi konulsun" önerisinde bulunmuş.
"Sürtük”le bir ilgisi var mı acaba?"
paylaşımı dikkat çekti.

Gezi olayları nedir?

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları, AKP Hükûmeti''nin, İstanbul''un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve sadece umumi hizmette kullanılmak koşulu ile tapuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne tahsis edilmiş olan Taksim Gezi Parkı''na İstanbul 6''ncı İdare Mahkemesi ve 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı olduğu halde Topçu Kışlası''nı Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşa etmesini engelleme eylemi olarak başlamıştı.

2,5 milyon vatandaşın katıldığı çıkan olaylar sonucunda 8 sivil (Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif ve Elif Çermik) ve 2 güvenlik görevlisi (polis komiseri Mustafa Sarı ve polis memuru Ahmet Küçüktağ) hayatını kaybetmiş, 9063 kişi yaralanmıştır.

İlgili Haberler