Erdoğan'ın GAP'ı satma operasyonu!

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın GAP ile ilgili olarak Diyarbakır’da bugün yapacağı açıklamaların tarihi nitelikte olacağını söyledi.
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise  “Hükümetin birden bire ortaya çıkan Güneydoğu’ya olan hizmetlerini ilerletme isteği, aslında yabancıların buraya olan ilgisi sebebiyle oluştu. Bu bölgeye ciddi yatırımlar yapılarak, su getirilerek yabancıya satmayı istiyorlar. Bu sebeple de toprak fiyatları artıyor. Fiyatların artmasıyla da burada Türk çiftçisi kalmayacak. Bundan sonra o yörede yabancı çiftlikler göreceğiz. Suriye sınırındaki 216 bin dönüm mayınlı arazinin temizlenmesi de yabancı şirketlere verilecek. Hükümet tarafından Güneydoğuyu yabancılaştırma hareketi resmen başlatılmıştır” dedi.

* * *

Gürol Ergin’in bahsettiği Güneydoğu’yu yabancılaştırma hareketinin yasal alt yapısını, hükümet 5 Ekim 2004 tarihinde Resmi Gazete’de  “Milletlerarası Anlaşma”  başlığı altında yayınladı. Konu, sadece bu sütunda gündeme getirildi!
Anlaşma, dönemin Tarım Bakanı Sami Güçlü’nün daveti üzerine, 14-15 Temmuz 2004 tarihlerinde, Türkiye’yi ziyaret eden İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert ile imzalanan mutabakat zaptının onaylanması hakkındaki karar idi!
Mutabakatın 12’nci maddesinde şöyle deniliyordu:
 “İsrail tarafı, İsrail firmalarının ilgilendiği GAP projelerinin 2005 yılı bütçesinde uygulamaya konulmasını Türk yetkililerden talep etmiştir.”
Mutabakatın, 15’inci maddesinde ise özellikle GAP bölgesinde İsrail firmalarının hangi alanlarda nasıl çalışacağı tespit ediliyordu.
Tayyip Erdoğan, son Amerika gezisinden dönerken, uçakta, gazetecilere önemli bilgiler vermişti. Erdoğan, Yahudi lobisi ve kendilerini  “Dünya Hükümeti”  gibi gören 12 kişilik Global Stratejik Komite’nin beyni Henry Kissinger ve onun halefi olan Richard Hollbroke ile yeni görüşmüştü.
Sıcağı sıcağına, uçaktaki gazetecilere, GAP’ın eksik kalan yatırımları için yaklaşık 10 milyar dolara ihtiyaç olduğunu anlatan Erdoğan, bu sorunu Körfez sermayesi ile aşmayı düşündüklerini söylemişti
Erdoğan, Fatih Altaylı’nın Teketek programında da  GAP’a 10 milyar dolar yatırım yapılması gerektiğini, bu yatırımla GAP’ın ayağa kalkacağını belirtmişti. 
Yahudi lobisinin bir numaralı gündem maddesi GAP olmuştu!

* * *


2006 yılı Kasım ayı başında Şanlıurfa’da  “İkinci GAP Buluşması”  düzenlendi. Harran Üniversitesi’ndeki toplantıda GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, Yusuf Kürkçüoğlu’nun sorusu üzerine  “Sulama projeleri için 8 milyar dolar, diğer yatırımlar için 14 milyar dolar olmak üzere 22 milyar dolara ihtiyaç var”  demişti. Demek ki Erdoğan rakamları eksik veriyordu.
Yabancı Sermaye Derneği Başkanı Şaban Erdikler ise 9 GAP iline, yabancı yatırımcıyı çekmek için Batı ülkelerinde bilgilendirme turuna çıkacaklarını açıkladıktan sonra, YASED’in sonbahar resepsiyonunda Erdoğan’ın kendileriyle özel olarak görüştüğünü ifade ederek,  “Sayın Başbakan bizden, GAP’ta yatırım konusunda yabancı ve yerli yatırımcıya dönük çalışmalarda bulunmamızı istedi”  demişti.
Erdikler, dünyanın en büyük şirketlerinin başkanlarının katıldığı Uluslararası Yatırım Danışma Konseyi toplantısının dördüncüsünün Mart 2007’de yapılacağını, toplantıda GAP yatırımlarının  “özel bölüm”  olacağını da bildirmişti.

* * *


Bilindiği gibi Uluslararası Yatırım Danışma Konseyi üyeleri, daha çok ABD ve İngiltere merkezli şirketlerden oluşuyor ve çoğu Yahudi sermayesidir. Bunları davet eden de Erdoğan’dır.
Erdoğan’ın bugün GAP ile ilgili olarak milli bir proje açıklaması sürpriz olur.
Çünkü, özelleştirme adı altında, Türkiye’nin nesi var nesi yoksa küresel sermaye dedikleri Yahudi sermayesine satmış durumdadır. Sıra GAP’a gelmiştir!

Yazarın Diğer Yazıları