Erdoğan'ın girdiği 'hayır' çadırından yeni görüntüler

Erdoğan'ın girdiği 'hayır' çadırından yeni görüntüler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayır" çadırını ziyaret etti. Erdoğan'ın sürpriz bir şekilde gerçekleştirdiği ziyaretteki konuşmaların bir bölümü de cep telefonu kaydına yansıdı.

Erdoğan dün Sarıyer Metro İstasyonu önünde önce ‘evet', sonra da yanındaki ‘hayır' çadırını ziya ret etti. Erdoğan ile ‘hayır' çadırındaki vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Çadırda geçen konuşmanın bir bölümü de telefon kayıtlarına yansıdı.

"KILIÇDAROĞLU DA ALEVİ"

Görüntülere yansıyan konuşmalarda Alevilerin baskı altında olduğunu söyleyen bir vatandaşa Erdoğan, "Kılıçdaroğlu da Alevi" diyerek cevap veriyor.

Erdoğan 'hayır' çadırında yaşadığı diyalogları şöyle anlatmıştı: "Bu sabah gelirken, "Evet" çadırının kurulduğu bir yere uğradım, yanında da "Hayır" çadırı. "Hayır" çadırındakilere "Niçin hayır diyorsunuz, şunu söyler misiniz" dedim, "Çağdaş bir Türkiye istiyoruz" dediler. "Şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu, ne istiyorsunuz. "Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz?" Çok ayıp. Böyle bir sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama bakış mezhepçilik, "Siz Aleviler ile Sünnileri ayırıyorsunuz." Biz bu ülkede Alevi, Sünni ayrımı yapmadık. Ben Dersim katliamını lanetledim ama Kılıçdaroğlu lanetleyemedi."

İlgili Haberler