"Erdoğan’ın Halkbank endişesi Trump’ı harekete geçirdi"

"Erdoğan’ın Halkbank endişesi Trump’ı harekete geçirdi"
ABD basınına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD yaptırımları ve Halkbank ile ilgili endişeleri, Trump'ı hareket geçirdi. Trump, Erdoğan'ın endişeleri doğrultusunda Hazine Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına talimat verdi.

ABD'de The Hill’in gazetesinde yer alan ve Demokrat bir senatöre dayandırılan bir habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ‘a Halkbank ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Habere göre, Erdoğan’ın endişelerine hak veren ABD Başkanı Trump harekete geçerek ekibi ve Hazine Bakanlığını bu konuda bilgilendirdi.

İran’a uygulanan yaptırımları delmekle suçlanan Halkbank için Trump’ın Adalet Bakanlığı’na da benzer bir bilgilendirme yaptığı iddia edildi.

Haberde, Trump’ın Türkiye’ye karşı Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle uyguladığı yaptırımlara Halkbank’ın dahil edilmemesine gerekçe olarak Türkiye’nin yaptığı lobi faaliyetlerinin yanı sıra Erdoğan ile Trump arasındaki sıcak ilişki gösterildi. Trump’ın Halkbank’a yönelik olası yaptırımın etkilerinin araştırılması için de talimat verdiği belirtildi.