Erdoğan'ın kaç tane makam aracı var?

Erdoğan'ın kaç tane makam aracı var?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaç tane makam aracı olduğu sorusuna cevap verdi. Oktay, Erdoğan'ın makam araçlarının kaçının kiralık olduğunu da söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanlığı için 2019 yılında  28 adet taşıt alımı öngörüldüğünü söyleyen Oktay, "2018 yılı için de 38 adet araç alımı öngörülmüştü ancak bu araç alımını yapmadık. 2019'da ihtiyacımız olmazsa bunu yine almayız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN MAKAM ARACI SAYISI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaç tane makam aracı olduğu sorusuna da cevap veren Oktay, 
"Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı demirbaşına kayıtlı 3, kiralık 15 ve Başbakanlıktan alınan 3 adet olmak üzere 21 makam aracı kullanılıyor. Tabii Cumhurbaşkanımız bu 21 adet makam aracını kullanmıyor. Böyle bir şeyi kullanma şansı da yok zaten. Bu araçlar devlet ve hükümet başkanlarının, heyetlerin karşılanmasında yoğun olarak kullanılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanının aile bireyleri için ayrılan 3 milyon TL'lik ödeneğe ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "Bu ödenek eski cumhurbaşkanları da dahil cumhurbaşkanının birinci derece aile bireylerini kapsamaktadır. Bu ödenekten 2017'de yaklaşık 140 bin lira, 2018'de yaklaşık 156 bin lira harcama yapılmıştır. 3 milyon lira ödenek ihtiyaten konulmaktadır" şeklinde konuştu.

Oktay, Katar'ın hediye ettiği lüks uçak tartışmalarına ilişkin ise "Bahse konu uçak Cumhurbaşkanlığı envanterine henüz işlenmemiş olup işlemler devam etmektedir. İşlemler tamamlanınca tabii ki envantere alınacak, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin envanterinde olacak. Her cumhurbaşkanı bunu kullanabilecektir, şahsa ait değil" açıklamalarında bulundu.

Daha sonra Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı, MİT Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı 2019 yılı bütçeleri kabul edildi.

İlgili Haberler