Erdoğan'ın korumalarına tutuklama kararı!

Erdoğan'ın korumalarına tutuklama kararı!
Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında meydana gelen arbede hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Erdoğan'ın korumalarına tutuklama kararı çıkarıldı.

Washington Büyükelçilik Konutu önünde meydana gelen olayın ardından ikisi ağır 11 kişi yaralanmış ve Ankara-Washington hattın ilişkilerin gerilmesine sebep olmuştu. Kavga Amerikan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nda bir süre önce görüşülmüş ve Türkiye’nin kınanması ile ilgili bir karar tasarısı sunulmuştu.

Bugün Washington polisi Kanada’da yaşayan iki Türk hakkında daha yakalama kararı aldı. Yetkililer aralarında Türkiye’den güvenlik ekiplerinin de olduğu 2’si Kanadalı, 4’ü ABD’li 1’i kadın toplam 18 kişi hakkında tutuklama kararı alındığını duyurdu. Bu sabah New Jersey'de yaşayan Eyüp Yıldırım ve Virginia'da ikamet eden Sinan Narin'e saldırı suçlaması yöneltileceğini bildirilmiş ve Yıldırım ve Narin gün içinde gözaltına alınmıştı.

Reuters’ın haberine göre Erdoğan’ın güvenlik ekibindeki bazı isimler hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Reuters’a konuşan Metropolitan Polis Departmanı Şefi Peter Newsham, “Bu tolere edemeyeceğimiz bir şey” derken haber ajansının aboneleriyle paylaştığı fotoğrafta Kanada vatandaşı Mahmut Ellialtı ile Ahmet Dereci hakkında “Aranıyor” posterleri hazırlandığı görüldü.

Newsham, bu isimlerin ABD’ye girmesi durumunda tutuklanacağını ifade ederken bazı kişilerin kimliklerinin belirlenmediğini söyledi.

İlgili Haberler